Praėjusiais metais į Rusiją iš Kinijos atkeliavo 67 701 automobilis. Rusija yra trečia pagal dydį Kinijos automobilių eksporto rinka po Brazilijos ir Alžyro.

Statistika rodo, kad šiemet kiniškų mašinų eksportas toliau auga. Per penkis šių metų mėnesius Kinijos kompanijų pardavimai gerokai pakilo: „Lifan“ pardavė 7 710 vnt. (+30 proc.), „Cherry Automotibile“ – 6828 vnt., (+288 proc.), „Geely“ – 5099 vnt., (+257 proc.), „Great Wall“ – 4785 vnt. (+123 proc.).

Kinijos dėmesys rusams neturėtų stebinti – šiuo metu Rusijos rinka kartu su Brazilija ir Indija yra tarp sparčiausiai augančių.

„Konkuruodami su Rusijos markėmis, tokiomis kaip „Lada“, kinai turi tris pranašumus: žema kaina, geresnis dizainas ir aukštesnė kokybė“, – sakė „IHS Automotive“ kompanijos analitikas Šanchajuje Linas Huaibinas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)