Akyli vairuotojai pastebėjo, kad šiuo metu registruojamiems automobiliams išduodami valstybiniai numeriai, prasidedantys raidėmis GA. Jau girdėti svarstymų, ar „Regitra“ išdrįs leisti numerius, kurie paženklins automobilį žodžiu GAY (angl. – gėjus). Kaip rašo „Lietuvos žinios“, jie nepasirodys, tačiau ne dėl pikantiškos reikšmės.

VĮ „Regitra“ atstovė Laimutė Užupė paaiškino, kad gaminant serijinius valstybinio numerio ženklus raidės I ir Y nevartojamos, nes vizualiai yra labai panašios į vienetą ir raidę V. Žinoma, jei atsiras vairuotojas, norintis išreikšti savo seksualinę orientaciją vardiniu numeriu, jam nebus atsakyta.

„Raidės I ir Y rašomos gaminant klientų užsakomus vardinius valstybinio numerio ženklus. Taigi jei žmogus pageidautų, ženklas su minėtu užrašu jam būtų pagamintas“, - patikino pašnekovė.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (230)