Vairuotojai, važiuojantys kai kuriomis pagrindinėmis uostamiesčio gatvėmis, pastebėjo, kad neliko ryškiai oranžinių greičio slopinimo kalnelių. Juos pakeitė iš asfalto išpilti kauburėliai.

Nauji greičio slopinimo kalneliai atsirado Minijos gatvėje, Šilutės plente ir Statybininkų prospekte. Jei naujovė pasiteisins, tokie asfaltuoti greičio slopinimo kalneliai atsiras ir kitose vietose.

Susidėvėję plastmasiniai bei gumos kalneliai bus pakeisti asfaltuotais.

Kaip sakė Klaipėdos savivaldybės miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda, eksperimentui pirmiausia pasirinktos tos vietos, kur senieji greičio slopinimo kalneliai buvo labiausiai susidėvėję.

Naujieji kalneliai vairuotojus turėtų apsaugoti nuo nepatogumų. Savivaldybė yra sulaukusi pretenzijos iš vairuotojo, kuriam važiuojant Minijos gatve iš vietos išjudintas kalnelis palindo po automobilio sparnu.

Naujoviškų kalnelių įrengimas atsieis gerokai pigiau. Vienas asfaltuotas kalnelis kainuoja 400 litų, o plastmasinis – 2340 litų.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslav Karmanov aiškino, kad ateityje sutaupyti pinigų padės ir tai, jog nebereikės pirkti plastmasinių kalnelių priežiūros paslaugos.

Ši naujovė pasiūlyta atsižvelgiant ir į gyventojų skundus dėl greičio slopinimo kalnelių keliamo triukšmo. Jie esą taip pat geresni ir pagal techninius parametrus.

Kai kurie vairuotojai, jau spėję susipažinti su naujove, pastebėjo, kad nuo asfalto dangos beveik nesiskiriantys kalneliai yra nepastebimi.

V.Karmanov paaiškino, kad įrengus kalnelius netoli jų, iš abiejų pusių, 50 metrų spinduliu turėtų atsirasti įspėjamieji ženklai.