V. Gigevič jau dvi savaites rekordui ruošėsi Les Deux Alpes ledyne, Prancūzijoje, lietuvių organizuojamoje „Stop Spot“ vasaros snieglenčių stovykloje.

- Kaip kilo idėja pasiekti Lietuvos rekordo – plaukų kirpimo ant 3421 metro aukščio ledyno?

Mėgstu drąsius eksperimentus, todėl uždaviau sau tik vieną paprastą klausimą – o kodėl nepabandžius? Juk tokio rekordo Lietuvoje dar nebuvo. Dvi savaites ruošiausi šiam rekordui, kirpau žmones žemesniame – 1600 m aukštyje. Norėjau sužinoti, kaip mano organizmas reaguoja į slėgio pasikeitimus bei deguonies sumažėjimą atliekant kirpimus. Viskas praėjo sklandžiai, rekordas pasiektas – apkirpau 5 žmones 3421 metro aukštyje. Labai džiaugiuosi!

- Kaip jauteisi kirpdamas tokiame aukštyje?

Sunku nupasakoti tą jausmą, kurį jaučiau kirpdamas ant daugiau nei 3 km kalno viršūnės, tai – neapsakoma. Kirpau žemiau debesų, mačiau visas kalnų viršūnes, sniegą, apačioje slidinėjančius žmones. Kirpimo sąlygos buvo gan ekstremalios, nes pasirinkome vietą esančia ant skardžio, kur už mažiau nei metro matėme kalno papėdę.

Visuomet galvojau, kad kiekvienas kirpėjas gali nukirpti plaukus salone, bet ne kiekvienas tai gali padaryti tokiomis sąlygomis. Nesakau, kad buvo lengva – buvo sudėtinga kvėpuoti, svaigo galva, pūtė stiprus ir šaltas vėjas. Kelias savaites treniravausi mažesniame aukštyje, tačiau vis tiek buvo akimirkų, kai tekdavo pailsėti, nes kirpti trūkstant deguonies sudėtinga. Nepaisant visko, džiaugiuosi, kad man pavyko ir ateityje tikiuosi dar aukštesnių viršūnių.

- Nuolat stebini išradingumu ir drąsiais eksperimentais – ko laukti ateityje?

Jei žinočiau, ko laukti – tikrai pasakyčiau. Tačiau nesu toks žmogus, kuris planuoja savo ateitį. Nežinau, ką sugalvosiu rytoj ar tiesiog po kelių minučių. Visos idėjos gimsta spontaniškai – kolekcijų pristatymai, rekordas. Tiesa, šį kartą sugebėjau nustebinti pats save. Net nesvajojau, kad atostogų metu kirpsiu taip aukštai – kalnų viršūnėse, o ypač, kad sieksiu Lietuvos rekordo. Galiu tik išduoti, kad kalnuose gimė naujausios kolekcijos idėja, kurią išvysite kitais metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)