„Šiauliuose vykusių žaidynių dalyviams jūs dovanojote nepamirštamą kelionę. Per vieną savaitę mes pamatėme tiek daug skirtingų pasaulio šalių ir kultūrų, išmokome žaidimų ir rungčių, kiek nebūtume pajėgę padaryti per keletą metų keliaudami aplink pasaulį. Prisiminsime Jūsų šalį, svetingumą ir naujus draugus, kuriuos sutikome čia, Šiauliuose“ - uždarymo dieną sakė Dr. Kang-Too Lee.

Visą savaitę tarsi tikri savo šalies ambasadoriai, žaidynių dalyviai bei Šiauliuose juos sutikę savanoriai pasakojo apie savo šalis, tradicijas, papročius, dalino lankstinukus, dovanelės, kvietė atvykti pasisvečiuoti.
Kokią žinią apie Šiaulius jie parveš į savo šalis, teiravomės jų pačių.

Rina Setiawati Anggraini iš Indonezijos - nerealiai tuščios gatvės ir ryžių trūkumas

Atvažiavome pasimokyti iš jūsų! Po ketverių metų Indonezijoje rengsime TAFISA žaidynes. Mūsų šalyje susidomėjimas jomis - milžiniškas ! Rengiame reportažus, straipsnius apie Šiaulius, kaupiame nuotraukas, kad galėtume papasakoti Indonezijos žmonėms, kas jų laukia 2016-ais.
Mūsų šalys labai skirtingos, bet labiausiai stulbina apytuštės gatvės. Kasdien važinėdami maršrutu Radviliškis–Šiauliai–Radviliškis, negalime atsižiūrėti. Džakartoje, iš kur atvykome - gyvena apie 9 milijonus žmonių, automobiliai čia zuja kiaurą parą. Pamatyti tuščią gatvę Džakartoje gali nebent sapne.

Labai patinka braškės, gaila, kad negalima parvežti jų lauktuvėms. Tikriausiai kaip ir visiems Azijos šalių gyventojams, mums labai trūksta ryžių. Tiesa, ryžių-varškės apkepas nelabai mūsų skonio. Ryžių trūkumo juo nekompensuosi….

Goodman Ndaba iš Pietų Afrikos - liūdni veidai

Mūsų šalys be galo skirtingos, bet karštis leido pasijusti tarsi namie. Gal kiek liūdina ir stebina lietuvių rimtumas. Pietų Afrikoje esame kur kas atviresni, nevaikštome nuleidę galvas. Pradžioje net pamanėme, kad galbūt nesame čia laukiami. Tačiau mus lydintys savanoriai sako, kad toks lietuvių būdas...

Tai antrosios TAFISA žaidynės, kuriose dalyvaujame. 2008 m. lankėmės žaidynėse Pietų Korėjoje, 2016 m. būtinai važiuosime į Indoneziją. Tokiu būdu mes reklamuojame savo šalį. Labai patiko, kad TAFISA žaidynių renginiai vyko skirtingose Šiaulių regiono vietose - daugiau pamatėme ir turėjome galimybę surengti daugiau savo delegacijos pasirodymų.

Deiby Yanes iš Hondūro - žaliuojanti žaluma ir švara

Čia gyvena labai išsilavinę žmonės, jie tiek daug žino ir domisi. Jūsų šalis labai graži. Labai patinka žalias Šiaulių parkas, žaliuojantys medžiai, čia labai visur švaru ir tvarkinga.

TAFISA žaidynės – galimybė mūsų šaliai „atsirasti“ europiečių žemėlapiuose ir kelionių planuose. Tikrai, labai puiku, kad tiek daug žmonių iš skirtingų pasaulio šalių dalina informacinius lankstinukus apie savo šalis, pasakoja, kviečia atvykti. Susiradome labai daug draugų, su kuriais būtinai dar susitiksime! Džiaugiuosi, kad galime čia dalyvauti ir linkiu visiems kuo daugiau meilės. Šaunuoliai šiauliečiai!

Vong Iao Lek iš Makao (Kinijos autonominio vieneto) - nematyti medžiai ir šašlykai

Lietuva labai tolima ir egzotiška šalis. Nei mes apie jus, nei jūs apie mus daug nežinojote. Norėdami pristatyti savo regioną, ruošėmės, surengėme šokėjų atranką. Didžiausią įspūdį paliko jūsų medžiai - jie visai kitokie nei teko matyti kitose šalyse. Taip pat buvome labai šiltai sutikti Kelmėje - žmonės į mūsų pasirodymus reagavo daug audringiau ir emocingiau.

Viskas patinka, tik velniškai trūksta ryžių. Skanus lietuviškas alus ir šašlykai. Vienu prisėdimu suvalgome po keletą iešmų.

Paskutinę žaidynių dieną, liepos 11-ąją, daugelis delegacijų pamažu atsisveikino su Lietuva. Šiauliuose didesnės ir mažesnės žmonių grupelės būrėsi, glėbesčiavosi, keitėsi elektroninio pašto adresais. Oro uostų link tolstantys autobusai išvežė ne tik 5-ųjų TAFISA pasaulio sporto visiems žaidynių „Šiauliai 2012“ dalyvius, pilnus lagaminus suvenyrų, bet ir žinią apie Šiaulius, Lietuvą, čia gyvenančius žmones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)