„Aš jau sakiau, kad šalia tos fiskalinės drausmės, kuri yra tikrai būtina ir tikrai reikia stengtis neišlįsti iš 3 proc. ribos, vis tik galvoti tik apie taupymą jau negalima: mūsų ekonomika auga antrus metus iš eilės, todėl atsargus, pamatuotas ir paskaičiuotas atlyginimų augimas jau yra galimas, bet tam tikrai reikia pasiruošti ir daryti palaipsniui“, – į DELFI klausimą, kaip vertina valdančiųjų sumanymą didinti atlyginimus valstybės tarnautojams, kuomet minimali alga didėja tik 50 Lt, atsakė D. Grybauskaitė.

Kaip skelbta, valdančiosios koalicijos atstovai Seime sutaria, kad nuo kitų metų reikėtų didinti pareiginės algos bazinį dydį, lemiantį politikų, teisėjų, valstybės tarnautojų, karių atlyginimus.

D. Grybauskatė priminė, kad visų biudžetininkų atlyginimai jau treji metai sumažinti, o sumažintos pensijos jau atstatytos.

„Todėl labai atsargiai, labai palaipsniui, ne tiek, kiek siūlo politikai, kad grąžinti į buvusį lygį. Palaipsniui tai galėtų būti, tai turėtų būti. Nes žmonėms reikia duoti kažkokią prošvaistę. Auga ekonomika – turime jos rezultatais dalytis visi. Bet tai turi būti palaipsniui ir atsargiai“, - perspėjo prezidentė.

DELFI primena, kad, Vyriausybės sprendimu, nuo rugpjūčio minimali mėnesio alga bus didinama iki 850 litų.