Burokėlių sriuba su fetos sūriu

3-4 sutarkuoti burokėliai
500 g pomidorų
1 česnako skiltelė
1 smulkiai supjaustytas svogūnas
2 valgomieji šaukštai alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus
500 ml jautienos sultinio
druska ir malti juodiji pipirai
125 fetos sūrio

Gaminimas:

1. Pomidorus supjaustykite pusiau. Išdėliokite ant kepimo skardos, apipilkite aliejumi ir apibarstykite smulkintu česnaku. Kepkite 190 laipsnių karščio orkaitėje apie pusvalandį. Kai pomidorai pravės, nuimkite jų odelę ir išimkite sėklas. Likusią dalį pertrinkite per sietelį.

2. Troškintuve įkaitinkite aliejų ir apkepinkite pjaustytą svogūną. Suberkite tarkuotus burokėlius, supilkite sultinį ir kaitinkite, kol užvirs. Pagardinkite druska ir maltais pipirais. Virkite maždaug dešimt minučių, kol suminkštės burokėliai.

3. Į sriubą supilkite pomidorų tyrę. Užvirkite ir pilstykite į dubenėlius. Į kiekvieną įdėkite po gabalėlį fetos. Šią sriubą galima valgyti ir šaltą.

Burokėlių salotos su ožkos sūriu ir graikiniais riešutais

450 g konservuotų burokėlių
600 ml sultinio
50 g nesūdyto sviesto
1 smulkiai supjaustytas svogūnas
2 skiltelės česnako
250 g ryžių
2 arbatiniai šaukšteliai smulkintų čiobrelių
150 ml raudonojo vyno
3 valgomieji šaukštai smulkintų graikinių riešutų
125 g ožkos sūrio
rukolos papuošimui

Gaminimas:

1. Troškinimo inde įkaitintame svieste apkepinkite susmulkintą česnaką ir svogūną. Suberkite ryžius ir čiobrelius, gerai išmaišykite, kad ryžiai prisigertų sviesto. Supilkite vyną ir maišydami troškinkite, kol didžioji dalis skysčio išgaruos. Tada supilkite sultinį ir virkite 20 minučių.

2. Konservuotus burokėlius susmulkinkite, sudėkite į ryžius. Taip pat suberkite du trečdalius riešutų ir dar šiek tiek pavirkite, kol skysčio visiškai neliks.

3. Prieš patiekdami, apibarstykite likusiais riešutais, papuoškite rukola ir ožkos sūriu.

Burokėlių rizotas su raudonu vynu

2 vidutinio dydžio burokėliai
400 ml daržovių sultinio
1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus
1 smulkiai supjaustytas svogūnas
2 sutarkuotos česnako skiltelės
200 g ryžių
160 ml raudonojo vyno
40 g tarkuoto parmezano sūrio

Gaminimas:

1. Išvirkite burokėlius. Nulupkite, atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

2. Įkaitinkite aliejų irt apkepinkite pjaustytą svogūną. Suberkite česnaką ir ryžius ir pakepinkite dar pusę minutės.

3. Puode įkaitinkite sultinį, tada suberkite burokėlius, ryžius su česnaku ir svogūnu. Supilkite vyną. Puodą uždenkite ir kaitinkite orkaitėje 170 laipsnių temperatūroje maždaug pusvalandį, kol ryžiai suminkštės ir nebeliks skysčio.

4. Rizotą pagardinkite druska ir pipirais. Apibarstykite parmezanu ir patiekite.

* Kadangi ruošiant šį patiekalą su burokėliais naudojamas raudonasis vynas, šis rizotas idealiai tiks prie jautienos.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)