Anot menininko, piešinių mados - labai plati sfera: „Lietuvoje dažniausiai atliekamos grafinės tatuiruotės: ornamentika, inicialai, žodžiai įvairiomis kalbomis, tačiau aš bandau įnešti naujų tendencijų, kurios vertinamos vakaruose. Kol kas esu vienintelis meistras atliekantis fotorealistiškas tatuiruotes Lietuvoje“.

Augis Tattoo
Anot jo, tatuiruočių piešiniai sunkiai priskiriami vyrams arba moterims, mat vis dažniau vyrai nepabijo pasirinkti švelnesnių tatuiruočių, o pasitaiko ir moterų, kurios renkasi grubesnio stiliaus tatuiruotes.

Anot menininko, tatuiruotės dažniausiai skirstomos pagal jų stilistiką, tai būtų: ornameninės (trible), japaneese, realistic, old school, new school ir naujasis stilius, kuriuo užsiimu pats, - fotorealistika.

„Egzistuoja ir tamsoje šviečiančios vadinamosios neoninės tatuiruotės, tačiau jos nėra populiarios dėl savybės ruduoti vasaros metu - dažniausiai vyksta reakcija tarp odoje esančių dažų ir saulės, - sako A. Tattoo. - Tačiau tai priklauso ir nuo tatuiruočių meistro pasirinktų specialių dažų.

3D tatuiruotės galima priskirti prie fotorealistikos ir realistikos stilių, jos yra kur kas populiaresnės nei neoninės tatuiruotės. 3D tatuiruotės vyrauja ir mano darbuose. Norint teisingai atlikti 3D tatuiruotes reikalingos akademinio meno žinios ir ne tik“.

Į ką atsižvelgti renkantis tatuiruotės piešinį?

„Prieš vykstant į tatuiruočių saloną reikėtų apsispręsti dėl tatuiruotės tipo - ar tai būtų gyvūnų stilistika, grafika, fotorealistika ar pan. Taip pat svarbu įvertinti tatuiruočių meistro darbus, palyginant kelių meistrų piešinius, atliktas tatuiruotes. Verta nepagailėti pinigų ir pasidaryti kokybiškesnę tatuiruotę.

Nerekomenduočiau daryti tatuiruočių greitai blunkančiose lankstomose vietose: ant pirštų, riešų, alkūnių“.

Andrius Augulis labiau žinomas kaip Augis Tattoo, yra dalyvavęs Berlyno, Leipzigo ir Drezdeno (Vokietija), Oslo (Norvegija) taturuočių festivaliuose, o Koldingo (Danija) festivalyje laimėjęs 1-ąją vietą publikos balsavimu bei 2-ąją vietą geriausios moteriškos tatuiruotės konkurse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)