Per tris savaites maždaug 2,5 milijono naminių paukščių buvo papjauta mėginant sustabdyti paukščių gripo protrūkį, prisipažino Meksikos žemės ūkio ministras dienraščiui „The Telegraph“.

Virusu H7N3 įvairiose pasaulio šalyse buvo užsikrėtę ir žmonės. Jungtinių tautų atstovai praneša, jog šiuo paukščių gripo virusu žmonės lengvai gali užsikrėsti nuo sergančiųjų.

Pareigūnai apsilankė 148 Meksikos paukštynuose ir 31 -ame iš jų buvo užfiksuoti paukščių gripo atvejai, iš 34 paukštynų rezultatai vis dar tikslinami.

Iš 3,4 milijono gripo paveiktų paukščių, 2,5 milijono liepos 10-ą dieną buvo „paaukoti kaip gripo protrūkio kontrolės ir likvidavimo priemonė“, rašoma žemės ūkio ministro pranešime.

Pirmasis gripo protrūkis buvo užfiksuotas birželio 20-ą dieną ir jau liepos 2-ą šalyje paskelbta paukščių epidemija.
Iš Pakistano skubiai buvo importuota 1 milijonas vakcinų. Žemės ūkio specialistai tuo metu sugalvojo būdą kaip vakcinomis praturtinti paukščių lesalą.

Meksikos pareigūnai atidžiai stebi paukštynus. 2009-aisiais būtent Meksikoje prasidėjęs kiaulių gripo virusas H1N1 nusinešė 17 tūkstančių žmonių gyvybes visame pasaulyje.