Pirmajame dešimtuke karaliauja lietuviai, užimantys dvi pirmąsias, taip pat šeštąją ir dešimtąją vietas. Vienintelė dešimtuke esanti estė džiaugiasi trečiąja vieta, o likę penki „dešimtukininkai“ – latviai. Nemažai žygio dalyvių nusiteikę azartiškai, nes aplankę daugiausiai objektų pretenduoja laimėti įspūdingų prizų.

Pagrindinio žygio laimėtojo laukia skrydžių kompanijos „Estonian Air“ ir kelionių agentūros „Saitas“ dovanotas skrydis dviems į pasirinktą Europos miestą su nakvyne 4-ių žvaigždučių viešbutyje. Kitų aktyvių žygeivių laukia 15 kelionių po Lietuvą, Latviją ar Estiją su transportu, nakvyne ir pramogom, kitos dovanos.

Iš siunčiamų nuotraukų aišku, kad žygio po Baltijos šalis dalyviams įdomūs tiek gamtiniai paminklai ar parkai, tiek istorinės vietovės ar kultūriniai objektai. Latvijoje daugiausia žygio dalyvių sulaukia apžvalgos bokštas Dzintarų (Dzintari) miško parke, o Estijoje žygeiviams patraukliausiai atrodo Teatro namai Tartu žaislų muziejuje.

Lietuvoje daugiausia populiarumo sulaukė karstinė įgriuva Karvės ola. „Karvės ola ir šiaip yra bene populiariausias Biržų regioninio parko lankytinas objektas, tačiau prasidėjus Baltijos žygiui, lankytojų skaičius smarkiai išaugo. Apie šį objektą sužinojo daugiau žmonių, o vykstantis konkursas paskatino daugiau žmonių karstinę įgriuvą aplankyti dar šią vasarą, – pasakojo Biržų regioninio parko direktorius Kęstutis Baronas. – Mūsų parko darbuotojai atkreipė dėmesį, kad prie įgriuvos kartais net susidaro laukiančiųjų eilė. Tokio populiarumo Karvės ola sulaukia, manau, dėl to, kad tai yra nemokamas, visą parą atidarytas objektas, be to, ši įgriuva yra išskirtinė ir labai įspūdinga, sakyčiau, savotiškai nežemiška.“

Žygio konkurse šiuo metu lyderiaujantis pensininkas iš Didžiosios Riešės (Vilniaus r.) Henrikas Martuzevičius su dukra Birute jau aplankė visus 30 didžiojo žygio objektų. Prieš savaitę keliautojas baigė žygį – grįždamas iš Estijos, kur labiausiai žavėjosi salomis bei visuotine tvarka, stabtelėjo Rokiškio dvare.

„Keliones, žinoma, pradėjome Lietuvoje. Maloniausia lankytis šalies regioniniuose parkuose: jie sparčiai keičiasi, moderniai atnaujinamos ekspozicijos, įdomiai pateikiama informacija, gražėja pastatai ir aplinka. Džiugu matyti šiuos pokyčius. Nors esu pakankamai gerai išmaišęs visas Baltijos šalis ir žygyje dalyvauju ne pirmą kartą, šįmet pamačiau daug naujovių. Visur kuriama, statoma, gražinama“, – sakė kelionių mėgėjas.

Įpusėjęs „Didysis žygis po Baltijos šalis 2012“ kviečia aplankyti įdomiausius trijų Baltijos valstybių objektus ir savo kelionių „kataloge“ pateikia net 30 idėjų ilgesniems vasaros savaitgaliams ir atostogoms. Visi šių metų objektai – „Patraukliausios Europos turizmo vietovės“ (EDEN) apdovanojimų laimėtojai bei kandidatai, todėl žygeiviams tikrai yra į ką paganyti akis, be to, keliauti skatina ir puikūs prizai. Į juos gali pretenduoti visi dalyviai, atsiuntę nuotraukas iš aplankytų objektų.

Kelionių projektas „Didysis žygis po Baltijos šalis 2012“, organizuojamas Valstybinio turizmo departamento kartu su Latvijos ir Estijos turizmo plėtros agentūromis, tęsis dar beveik du mėnesius – iki rugpjūčio pabaigos. Visi norintys jame dalyvauti kviečiami registruotis interneto svetainėje www.greatbaltic.eu ir bet kuriame turizmo informacijos centre pasiimti informacinę Baltijos žygio knygelę. Tada belieka susiplanuoti maršrutą ir leistis į smagų vasaros žygį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją