Pasak „Velomaratono 2012” organizatoriaus Nacionalinio automobilio klubo vadovo Benedikto Vanago, trejų metų darbo su savanoriais patirtis rodo, kad tokio masto renginiai neapsieina be visuomeniškai nusiteikusių piliečių pagalbos, o jų vaidmuo renginiuose yra ypač reikšmingas.

„Savanoriška veikla vis labiau plinta įvairiose veiklose, bet sporto srityje Lietuvoje ji dar tik įsibėgėja, palyginus su kitomis pasaulio šalimis. Savanorių įsitraukimą matome ne tik kaip rimtą pagalbą, organizuojant „Velomaratoną“, bet, visų pirma, palaikome ir pačią savanorystės idėją bei sudarome sąlygas jiems tobulėti. Džiaugiamės, kad esame sukūrę nuolatinių savanorių grupę, įnešančių svarų indėlį į šią gražią šventę nuo pat pirmojo „Velomaratono“, bet visada laukiame naujų, energingų žmonių, norinčių įgyti patirties bei prisijungti prie mūsų komandos“, - apie savanorystės idėjos vystymo skatinimą pasakojo B. Vanagas.

Pasak jo, savanorystė ne tik skatina visuomenės solidarumą bei stiprina pilietinę visuomenę, tačiau ji neša ir ekonominę naudą šaliai. „Be to, ir patiems savanoriams tokia veikla padeda įgyti naujos patirties, geriau save pažinti bei užmegzti naujų pažinčių“, - apie naudas kalbėjo Benediktas Vanagas.

Antrus metus „Velomaratono“ idėją palaikantis bei vieno iš pagrindiniu partneriu tapusio „Swedbank“ tvarios veiklos vadovės Linos Danienės teigimu, smagu, kad gražios tradicijos tęsiamos ir jomis ne tik puoselėjamas sveikas bei aktyvus gyvenimo būdas, auginama nauja dviračių sporto mylėtojų karta Lietuvoje, bet ir tuo pačiu palaikoma savanorystės idėja.

„Savanorystė renginiuose – tai ne tik galimybė įdomiai praleisti laiką su bendraminčiais darant gerus darbus, praplėsti akiratį, bet ir būdas įgyti naudingos patirties, susipažinti su organizacine renginių puse, iš arčiau pamatyti jų „virtuvę“. Savanoriaudamas žmogus gali atskleisti savo gabumus, kurių net nesitikėjo turįs, ir papildyti savo gyvenimo aprašymą naujai įgyta vertinga patirtimi”, - kalbėjo L.Danienė.

„Velomaratono“ savanorių pagrindinės atsakomybės apima nuo įvairiausių organizacinių darbų iki paties renginio infrastruktūros koordinavimo. „Savanoriai yra „Velomaratono“ veidas – jie pasitinka dalyvius, su jais bendrauja, suteikia jiems informacijos, o bendras organizatorių bei savanorių rezultatus – darniai bei sklandžiai įgyvendintas renginys“, - teigė Benediktas Vanagas.

Visi norintys savanoriauti „Velomaratone“ kviečiami registruotis oficialioje renginio svetainėje www.velomaratonas.lt, užpildant savanorio anketą.

„Velomaratonas“ trečius metus rugpjūčio mėnesį vykstantis populiariausias renginys dviratininkams Lietuvoje. Jo metu dviratininkai, suskirstyti į tris kategorijas: vaikai (2,4 km), mėgėjai (24 km) ir sportininkai (40 arba 80 km), važiuos dviračių maratono trasa, besidriekiančia Vilniaus senamiesčiu bei Neries krantine. Taip pat šiais metais „Velomaratone“ finišuos ir daugiadienių lenktynių „Baltic Chain Tour 2012” sportininkai, kuriomis pažymimos 1989 metų rugpjūčio 23 dieną Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje surengtos „Baltijos kelio“ akcijos metinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją