DELFI dėkoja visiems dalyviams. Nors įdomių istorijų buvo ne viena ir ne dvi, tačiau, kaip skelbta konkurso nuostatose, redakcija išrinko du nugalėtojus, trečiąjį lems skaitytojų balsai.

Prizo verta pasirodė Sigitos Sadaunikienės istorija. Moteris dar 2009 m. vasarą lankėsi Lunde (Švedija). Šio miesto katedroje ji pamatė kortelių skaitytuvą, kuriuo pasinaudodami maldininkai ir turistai galėjo aukoti ir neturėdami grynųjų. „Tiesa, juo mes tąkart nepasinaudojome, bet iš tiesų tai mums dar neįprasta”, rašo uteniškė.

Kitos laimėtojos Editos Lukošienės pastebėjimai praktiškesni. Vilnietė teigia, kad jai rečiau reikia grynųjų turguje.

„Teko apsipirkti ir Halės turguje, Vilniuje, kuomet žuvytę pirkau, buvau jau išleidusi grynus pinigėlius, o kaip tik užsukau pasidairyti žuvies, o pardavėja pasiūlė kortele atsiskaityti”, - pasakoja ji. Moteris tokiu pat būdu perka ir gėles Konarskio gėlių turguje.

Pasak jos, ji turguje perka ten, kur gali atsiskaityti kortele – tai esą rodo prekybininkų skaidrumą.

„Net Gariūnuose taip pat siūlo kortele apmokėti - audinių paviljone, bet girdėjau, kad ir kituose paviljonuose jau pamažu atsiranda. Tiek buvau prisiklausiusi, kad mokesčiai juos krato, šešėlis „juodas” vyrauja, o štai yra ir skaidrių prekybininkų, tad iš principo pas
juos ir apsipirkau”, - nurodo moteris.

Daugiausiai DELFI skaitytojų balsų surinko Ingos Galinaitytės istorijos iš Portugalijos ir Pietų Korėjos – sveikiname laimėtoją. Su laimėtojais susisieksime asmeniškai jų nurodytais kontaktais.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)