Naivų tikėjimą, kad sukurtas politinis nykštukas „pakeis į gerą pusę gyvenimą Lietuvoje“ galime atmesti: partijas kuria ne paaugliai, o žmonės su gyvenimiška patirtimi, tiesa, patirtyje toje intelekto dalis nebūtinai turi vyrauti.

Taigi, kodėl? Mintyse iškyla klasikinė A.Maslow piramidė, kurioje nuo pamatinėje dalyje esančių pa (valgymo, miegojimo, pasimylėjimo ir pan.) poreikių, viršūnėje atsiduriame ties saviraiška.

Kitaip tariant, lietuviškas posakis „šitas į Seimą eina tik prisivogti“ - visiškai teisingas?

Ir taip, ir ne. Veikėjai, kabinantys valstybės vėliavą atvirkščiai ir taupantys kirpyklai, galbūt nelaiko kūno skysčių, pagalvoję apie Seimo nario algą, tačiau ką galvoja milijonieriai? Kylame velionio Maslow piramide į viršų...

Nė vienas iš išvardintų (optimistas pasakytų - kraštutinių) atvejų nesignalizuoja apie tiesioginę vagystę iš valstybės. Abejingumą, suktumą ar tiesioginę komerciją - galbūt, tačiau - ne kriminalinį nusikaltimą.

Tad kodėl gi šiandien girdime apie dar vieno politinio lavonėlio a priori gimimą ir kodėl paskutinės emigracijos bangos iš Garliavos į Daukanto aikštę gretose tiek daug vadinamųjų kultūrininkų?

Sakykit ką norit, išbraukus akivaizdžius prietrankas, atsakymas ir vėl „slypi“ A. Maslow piramidėje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!