Reikės:

500 g virtos vištienos,
300 g cukinijos,
150 g džiovintų baravykų.

Padažui:

2 valg. šaukšt. sviesto,
1 valg. šaukšt. miltų,
1 stiklinė vištienos sultinio,
4-5 šaukšt. grietinėlės (20%),
druskos ir pipirų pagal skonį,
150 g tarkuoto fermentinio sūrio,
aliejaus kepimui.

Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite valandai brinkti, paskui pavirkite 15 min.

Vištieną supjaustykite smulkiais gabalėliais. Cukiniją supjaustykite kubeliais ir pakepinkite aliejuje.

Nuo grybų nupilkite sultinį (jį galėsite panaudoti sriubai) ir grybus apkepinkite aliejuje.

Padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite jame miltus. Paskui greitai, pastoviai maišant, kad nesusidarytų gumuliukai, supilkite sultinį. Gerai išmaišykite, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais.

Į sviestu išteptą kepimo formą dėkite sluoksniais vištieną, cukinijas, grybus, užpilkite paruoštu padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 180С temperatūroje maždaug 20 min.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją