Ir tai ne vienintelis pasikeitimas. Liūdna tiesa tokia, kad po skaudžios pernykštės nesėkmės Lazdeikai buvo beveik neįmanoma pasirodyti viešumoje. Praeivių veiduose švieste švietė nusivylimas, tarsi kiekvienas sakytų „Ei, čia tas krabas, kuris tame nelemtame ketvirtfinalyje su makedonais suklydo“. O piktesni netgi balsu sušukdavo: „Krabą į salotas!“

Orakulas negalėjo netgi nusipirkti bilieto į LKL finalo rungtynes Vilniuje. Tiksliau, kasininkė jam pasiūlė nemokamą įėjimą į VIP ložę. Tiksliau, į ją aptarnaujančią virtuvę.

Taigi po kurio laiko Lazdeika nustojo vaikščioti į arenas, parduotuves, klubus ir pliažus – psichologinė našta buvo tiesiog nepakeliama. Lazdeika jautėsi it Giedrius Gustas po kiekvienam krepšinio sirgaliui širdį tebedraskančių rungtynių tarp „Žalgirio“ ir „Maccabi“.

Reikėjo kažką keisti. Ir Lazdeika pasikeitė radikaliai. Orakulas išsinėrė iš kiauto ir grįžo kone neatpažįstamas. Na, to jis ir siekė.

Ruošdamasis naujoms Lietuvos rinktinės kovoms, DELFI orakulas, kaip ir krepšininkai, pirmiausiai ėmėsi fizinio pasirengimo. Jo metu Lazdeika pagerino asmeninį pusės metro nuropojimo rekordą, kaip niekad toli pastūmė akmenį, po kuriuo mėgsta tūnoti savo akvariume. Fizinio parengimo treneris po intensyvių treniruočių konstatavo, kad krabo forma – kaip niekad gera.

Bet ropojimo ir stumdymosi orakului negana – kaip ir krepšininkams nepakanka svarsčių kilnojimo ir bėgimo į Birutės kalną. Taigi Lazdeika savo pranašavimo treniruotes pradėjo tik ką pasibaigusiame Europos futbolo čempionate.

Žinoma, DELFI komanda norėjo, kad krabas įprastų prie varžybų ritmo ir kuo ilgiau sektų vienos komandos varžybas. Taigi jo pirmosioms pranašystėms pasirinkta viena iš turnyro favoričių. Olandija. Taip, taip. Mes suklydome. Bet ne Lazdeika!

Visas DELFI kolektyvas jau po pirmojo orakulo spėjimo nusigando, kad Lazdeika prarado savo dovaną. Kuomet jis įlindo į kokoso kevalą su Danijos vėliava, priimtas kolegialus sprendimas leisti beveik metus be sporto praleidusiam orakului pasitaisyti. Po to – antras kolegialus sprendimas. Ir trečias. Tačiau krabas, užsispyręs it avinas, kaskart rinkosi Daniją. Ir, pasirodo, neklydo.

Kai Lazdeika prieš antrąsias olandų rungtynes pasirinko Vokietiją – Olandijos fanai DELFI kolektyve raudojo, bet orakulo pasirinkimo niekas nekvestionavo.

Olandų gerbėjai primygtinai reikalavo, kad trečiosiose grupės rungtynėse Lazdeika nesirinktų portugalų. Slapta įrengta filmavimo kamera netgi užfiksavo, kaip vienas kolektyvo narys mėgino papirkti krabą krevete, ant kurios buvo užrašyta „Ronaldo“. Bet Lazdeika olandams buvo negailestingas. Kaip ir Cristiano Ronaldo, nužudęs oranžinės minios viltis dviem taikliais smūgiais į olandų vartus.

Laisvalaikiu Lazdeika spėliojo ir „Euro 2012“ atkrintamųjų varžybų nugalėtojus. Tiesa, pusfinalio tarp Italijos ir Vokietijos baigtį jis spėti atsisakė. Galbūt per klaidą DELFI kolektyvas Lazdeikai parodė Mario Balotelli nuotrauką. Pamatęs šį, kaip paaiškėjo, vokiečių siaubą, orakulas tiesiog sustabarėjo ir negalėjo pajudėti iš vietos.

Saugant jautrius Lazdeikos nervus, finalo baigties jam spėti neleidome.

Žinoma, DELFI orakulas stebėjo ir Lietuvos krepšininkų pasirengimą turnyrui Venesueloje. Šiuo metu DELFI redakcijoje tebevyksta diskusija, ar įvyko lig šiol gamtoje nematytas reiškinys.

Mat, liudininkų teigimu, kuomet paskelbta, kad Donatas Motiejūnas šiemet Lietuvai neatstovaus, Lazdeikos kiautu nuriedėjo ašara.

DELFI orakulas taip pat krūpčiojo pirmųjų draugiškų varžybų su makedonais metu. O krūpčiojo jis turbūt dėl grįžtančių prisiminimų. Juolab, kad rungtynės buvo labai panašios į tas, kurios pernai sudaužė lietuvių viltis kautis dėl medalių ir privedė Lazdeiką prie pirmosios jo, kaip orakulo, klaidos.

Bet ašaros jau seniai išdžiūvusios, ir praeitis, kad ir savaitės senumo, tėra praeitis. O ateities nežino niekas. Na, nebent Lazdeika.

Pirmąją DELFI orakulo prognozę pateiksime jau trečiadienį, prieš Lietuvos rinktinės akistatą su turnyro šeimininke Venesuela.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)