VU taikomosios makroekonomikos magistrams diplomai įteikti birželio 14 dieną. Viena studentė diplomo priedėlyje esančiuose magistro įgūdžių aprašymuose aptiko klaidų. Kai kuriuose sakiniuose yra korektūros klaidų, įgūdžių aprašymas anglų kalba ne iki galo išverstas.

Studentai kreipėsi į fakultetą. Iš fakulteto gauta padėka už informaciją, pažadėta klaidas pataisyti sistemoje, tačiau atsakymo į klausimą, ar bus pakeisti ir priedai, studentai tvirtina iki šiol nesulaukę.

„Tai vertinu kaip visišką aplaidumą. Kai mes rašome savo darbus, prie kiekvienos eilutės, tarpo ir raidės kabinėjamasi, o jie sugeba atspausdinti oficialų dokumentą, kurį mes turėsime visą gyvenimą rodyti savo darbdaviams su tokiomis grubiomis klaidomis“, – DELFI sakė magistro diplomą gavusi Agnė.

Pasak Agnės, galima suprasti, jei raidė būtų netyčia praleista viename žodyje. „Tačiau kai viename sakinyje keturios klaidos, tai labai bado akis. Ir tas diplomas atrodo kaip rūsyje parašytas“, – piktinasi ji. Studentai ruošiasi važiuoti į universitetą ir reikalauti pakeisti diplomų priedėlius.

Prodekanas: juokas ima, kokia prasta žmonių psichinė sveikata

„Nejau dabar diplomas negalios? Tikrai reikia ant visos Lietuvos skandalą kelti? Kai nėra kitokių skandalų, bent tokį sukelti. Dėl vienos raidės aš tikrai skandalo nekelčiau. Mane tiesiog juokas ima, kokia prasta žmonių psichinė sveikata. Jeigu dėl vienos raidės skandalą kelia, tai jau tikrai žmogus nesveikas. Reikėtų daktarų paklausti, jie gal kitaip pasakytų, man taip atrodo“, – situaciją DELFI pakomentavo VU Ekonomikos fakulteto magistro studijų ir fakulteto plėtros reikalų prodekanas profesorius Algirdas Miškinis.

Pasak A. Miškinio, tiems, kurie kreipėsi iš karto, diplomų priedėliai buvo iš karto pakeisti. Jis abejoja, ar įmanoma diplomų priedėlius pakeisti tiems, kuriems diplomai jau išduoti.

Prodekano teigimu, klaidų įsivėlė duomenų bazėje. Pasak jo, fakultetas nori, kad klaidų nebūtų, tačiau nuo jų niekas neapsaugotas. A. Miškinis sako, anksčiau klaidų diplomuose niekas neieškodavo.

DELFI jau rašė, kad diplomai su klaidomis įteikti ir Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) treniravimo sistemų specialybės absolventams. Studijų kokybės vertinimo centras aiškina, kad jeigu klaida buvo padaryta aukštosios mokyklos, studentas turi teisę kreiptis į išdavėją, kad techninės klaidos būtų ištaisytos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (767)