Svarbus ne tik pats svorio priaugimas, bet ir riebalų telkimosi sritys. Kai papildomi riebalai telkiasi pilvo srityje (toks nutukimo tipas vadinamas abdominaliniu), padidėja diabeto, hipertenzijos bei kitų širdies ir kraujagyslių ligų rizika. Išvada aiški: atsikratykite riebalų pertekliaus taip greitai, kaip tik galite!

Taip, lengviau pasakyti nei padaryti. Nors viršsvoris priskiriamas prie su amžiumi susijusių negalavimų, jis padeda sumažinti klimakterinius simptomus. Nustatyta, kad Rubenso tipo moterims hormonų pokyčiai – lengvesnis procesas. Riebaliniai audiniai sukaupia estrogenų perteklių. Atsinaujinimo ir lengvumo jausmas numetus nereikalingus kilogramus paaiškinamas ne tik svorio, bet ir estrogenų praradimu. Patartina atsikratyti svorio tinkamu laiku, kol dar deramai funkcionuoja kiaušidės, ir niekuomet nesistengti pasiekti topmodelio figūros.

Tik viena iš 40 000 moterų atitinka “super-figūros” standartą, ir nieko čia nepadarysi: negalite pakeisti savo genų. Modeliams menopauzė ateina greičiau, ir jų žydėjimo laikas – trumpas. (Kai kurie gydytojai mano, kad ankstyvas menstruacijų pasibaigimas būdingas vegetarėms).

Mokslininkai apskaičiavo idealų riebalų kiekį, kuris suteiks damai žavesio ir užtikrins jos sveikatą, atėjus amžiaus pokyčiams. Tai apie dvylika procentų jos svorio, t.y. kūno masės indeksas (KMI) turi būti tarp 20 ir 24. Jūsų KMI didesnis, ir jums daugiau nei trisdešimt? Pats metas susimąstyti apie figūrą.

Kai moteris numeta svorį prieš menopauzę, oda natūraliai susitraukia estrogenų dėka, bet jei svoris numetamas po menopauzės, žymūs pėdsakai lieka ant veido, kaklo ir pilvo. Išvada paprasta: viską reikia daryti savo laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)