Jis jauniesiems krepšininkams teorinėje paskaitoje papasakojo apie jaunų žaidėjų tobulėjimą, darbą treniruotėse ir perspektyvas krepšinyje.

„Dažnai krepšininkai sako, šiandien ne mano diena, negaliu pataikyti. Kaip taip gali būti?“, - „Talent camp“ stovyklos dalyvių klausė V. Garastas. – Jūs privalote daug ir sunkiai dirbti. Turite treniruotis ne tik su komandos draugais, tačiau ir patys vieni. Tik taip sugebėsite pasiekti krepšinio aukštumų“.

Pirmas treniruotes Kaune sportuojantiems krepšininkams surengė Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos treneris Arvydas Gronskis, buvęs įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinių treneris Julius Pranevičius ir Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) dirbantis Kęstutis Naruševičius.

„Labiausiai norėčiau patobulinti metimą“, - teigė „Talent camp“ dalyvis Justas Klimavičius. – Čia susirinko tikrai pajėgūs vaikinai, visus esu matęs, bus tikrai sunku. Manau, galiu patekti į geriausiųjų dvyliktuką“.

„Manau, ši savaitė man bus labai naudinga“, - kalbėjo kitas stovyklos narys Martynas Varnas. – Norėčiau pagerinti visus krepšinio technikos elementus ir padirbėti su įvairiais treneriais“.

Jau pirmose treniruotėse patyrę specialistai negailėjo jaunųjų krepšininkų, dalino patarimus, o treniruotės buvo skirtos metimo ir kamuolio varymo technikos gerinimui, kovai vienas prieš vieną, gynybai.

Ateinančiomis dienomis „Talent camp“ stovyklos dalyviams treniruotes ves Lietuvos jaunimo rinktinės treneris Kazys Maksvytis, praėjusiame sezone Utenos „Juventus“ komandose dirbęs Robertas Giedraitis, Alytaus klubą LKL čempionate treniravęs Sigitas Krukis, Kauno „Žalgirio“ fizinio parengimo treneris Sigitas Kavaliauskas ir buvęs Jugoslavijos nacionalinės rinktinės žaidėjas ir Novo Mesto „Krka“ klubo treneris kroatas Ivanas Sunara.

Visi stovyklos dalyviai gavo treniruočių aprangas, o geriausiai pratybose pasirodę dvylika jaunųjų krepšininkų, kuriuos išrinks jiems vadovavę treneriai, dalyvaus rungtynėse su Lietuvos jaunučių (U-16) vaikinų krepšinio rinktine.

Geriausiu visos stovyklos krepšininkus išrinktas vaikinas turės galimybę pasirašyti sutartį su sportinės aprangos gamintoju „Adidas“, kuris jaunajam krepšininkui pasiūlys kelerių metų kontraktą ir tuo laikotarpiu aprūpins visa reikalinga krepšinio apranga ir sportiniais bateliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)