Atsako kosmetologė Jolanta Kontrimaitė:

Reikėtų išsiaiškinti, ar tai nėra alergija. Jeigu tik akių vokų sausumas, tada galima naudoti lengvą drėkinantį kremą aplink akis, geriausia ryte, kad per naktį neišburktų akių vokai. Į tokio kremo sudėtį gali įeiti saldžiųjų migdolų, avokado aliejai, taukmedžio sviestas ir kt.

Kas galėtų išnaikinti miliumus, pas mane jų labai daug?

Miliumai - tai odos anomalija, kurią gydyti reikia patikėti specialistams. Tai balti taškeliai ant odos, kurie labai panašūs į manų kruopas. Miliumai naikinami praduriant juos vienkartine, sterilia adata, tačiau šią procedūrą reikia daryti kosmetikos kabinete. Jeigu miliumų yra labai daug, norint mažiau traumuoti odą, yra atliekami cheminiai šveitikliai ir jų metu miliumai išvalomi. Paakiuose esančius miliumus naikina akių klinikoje dirbantys okulistai.

Kodėl pasidažius akių tušu ima graužti akis? Kokie sudedamieji komponentai gali tai nulemti? Ar yra kokių nors komponentų, kurie dažnai sukelia alergijas ir reikėtų žiūrėti, kad jų nebūtų?

Reikėtų atkreipti dėmesį, ar nėra pasibaigęs jo galiojimo laikas (dažniausiai akių tušai galioja 6 mėn. nuo atidarymo). Bet kuri medžiaga, esanti akių tušuose, gali sukelti alergiją. Vieni iš didžiausių alergenų yra: sintetiniai kvapikliai (fragrance, parfum), parabenai (komponentų sąraše ieškokite sudurtinių žodžių, kurių pirmoji dalis yra: methyl-, ethyl-, propyl-, butyl-, isobutyl-, o antroji: -paraben), formaldehidas (formaldehyde), P-fenilendiaminas (P-Phenylenediamine) ir kt. Jūsų atveju siūlyčiau naudoti tušą, skirtą jautrioms akims.

Ką reikia daryti, kad ant veido neatsirastų dėmių nuo saulės? Ir kodėl jų atsiranda?

Tai pigmentinės dėmės, kurios ypač išryškėja esant saulėtam metų laikui. Kodėl jos atsiranda? Gali būti kelios priežastys, pavyzdžiui, buvę odos pažeidimai, saulės nudegimai, tam tikrų medikamentų vartojimas (antibiotikai, kontraceptikai irk t.). Norint, jog jos neišryškėtų, reikėtų jau ankstyvą pavasarį pradėti naudoti dieninį kremą su apsauga nuo UV spindulių (SPF 20-25). O būnant tiesioginiuose saulės spinduliuose patarčiau naudoti apsauginį kremą su SPF 50.

Mano veido ir kūno oda labai šerpetoja. Veido oda yra mišri, tačiau jai trūksta drėgmės. Darbe pastoviai veikia kondicionierius. Patarkite, ką daryti, kokias priemones naudoti, kad oda įgautų drėgmės. Ačiū.

Mano rekomendacija būtų visų pirma išsirinkti bemuilį kūno ir veido prausiklį, kuris yra skirtas sausai odai, dažniausiai tokie prausikliai sudaro plėvelę ant odos ir taip neleidžia prausimosi metu odai netekti drėgmės. Stenkitės po prausimosi netrinti odos, o tik švelniai ją nusausinti rankšluosčiu. Tuomet galima rinktis kremą. Lipidų barjero atstatymui ir drėgmės palaikymui naudojami emolientai (kremai, losjonai, emulsijos).

Jums rekomenduočiau naudoti veidui stipriai drėkinantį kremą. Taip pat drėgmei atstatyti reikėtų pasidaryti 1-2 kartus per savaitę drėkinančią kaukę.

Klausimus dermatologei Rūtai Gancevičienei bei kosmetologei Jolantai Kontrimaitei rašykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)