Renkantis plaukų dažus svarbiausia yra atkreipti dėmesį į savo akių spalvą ir odos atspalvį. Jei odos atspalvis šaltas, ieškokite šaltos spalvos, jei šiltas – šiltos. Nežinote, kaip jį nustatyti?

Atsistokite priešais saulę ir pažiūrėkite į venas ant rankos riešo. Jei jos atrodo mėlynos, jūsų odos atspalvis yra šaltas, jei žalios – šiltas.

Štai patarimai, kaip pagal odos atspalvį ir akių spalvą išsirinkti jums labiausiai tinkančią plaukų spalvą:

Neutralus ar kremo spalvos odos atspalvis. Grožio centro savininkė Helga Surratt sako, kad žmonėms, kurie turi šio atspalvio odą ir tamsias akis, geriausia dažyti plaukus vidutinio tamsumo ruda arba raudona spalvomis.

Jei jūsų akys šviesiai rudos, mėlynos arba žalios, nesuklysite tapusi šviesia brunete ar tamsia blondine. Jei jūsų plaukai iš prigimties gana šviesūs, galite išbandyti raudonai rudą arba rausvą atspalvį.

Šiltas/rausvas odos atspalvis. Jei jūsų akys tamsiai rudos, juodos arba šviesiai rudos, H. Surratt pataria rinktis juodą arba vidutinio tamsumo rudą spalvą (gali būti su auksiniu atspalviu). Jei jūsų akys šviesiai rudos, mėlynos arba žalios, o natūrali plaukų spalva – šviesi arba šviesiai ruda, paprašykite kirpėjo aukso spalvos sruogelių arba šilto rusvo atspalvio.

Jei jūsų akys mėlynos arba žalios, bus geriausia, jei tapsite auksine blondine arba labai šviesia brunete. Jums tiks ir skaistūs bei prigesinti raudonos spalvos atspalviai.

Tamsesnė, tarsi įdegusi oda. Jei esate rudų akių savininkė, rinkitės tamsius ar vidutinio tamsumo rudus atspalvius. Moterims, kurių akys šviesiai rudos, mėlynos arba žalios, tiks šviesiai rudi ar vidutinio tamsumo rudi plaukai. Jei jūsų akys mėlynos arba žalios, o plaukai natūraliai šviesūs, likite šviesia brunete arba blondine.

Ne baltosios rasės moterys. Dažniausiai šių moterų oda turi šiltą atspalvį. Tokiu atveju reikėtų rinktis spalvas, kurios yra vienu tonu tamsesnės už odą, pavyzdžiui, bronzos ar karamelės.

Neeksperimentuokite su šviesiais auksiniais atspalviais, nes galite sulaukti oranžinio rezultato. Jei odos atspalvis šaltas, rinkitės pelenų, raudonojo vyno ir šaltus rudus tonus, bet venkite vario, raudonai rudų, auksinių atspalvių. Daugelis ne baltosios rasės moterų turi rudas akis, bet net jei jūsų akys kitokios, jums vis tiek galioja tos pačios taisyklės.

Gelsvas atspalvis. Jei jūsų akys tamsiai ar šviesiai rudos, jums labiausiai tiks juodi bei tamsiai rudi plaukai. Rudai raudonas, raudonojo vyno ar baklažano atspalvis paryškins natūralią odos spalvą. Jei jūsų akys šviesiai rudos, mėlynos arba žalios, galite tapti ne per daug šviesia blondine ar šviesia brunete.

Jei nuspręsite dažytis šviesiai, rinkitės ne auksinį, bet pelenų ar smėlio atspalvį. Natūralioms blondinėms, kurių akys mėlynos arba žalios, tiks neutralus ar pelenų atspalvis. Kitas variantas – nudažyti plaukus nelabai šilta šviesiai ruda spalva. Jei natūraliai jūsų plaukų spalvai būdingas raudonas atspalvis, dažykite juos prigesinta raudona spalva.

Pasirinkusios netinkamą plaukų spalvą, atrodysite pavargusios, vyresnės ar netgi pasiligojusios. Tuo tarpu tinkamai parinkta plaukų spalva gali jus pajauninti, paliekninti ir netgi pakoreguoti veido formą. H. Surrat sako, kad geras kirpėjas turėtų tapti draugu visam gyvenimui!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)