Taigi kaklas pirmiausia pasidengia raukšlelėmis, praranda formą, stangrumą, sveiką spalvą, atsiranda pagurklis. Nereikėtų galvoti, kad negražų kaklą galima tiesiog paslėpti po stačia apykakle arba palaidais plaukais. Vyrų žvilgsniai vis tiek jūsų kaklą įvertins. O štai kaip įvertins?

Taip, dažnai moterys, reguliariai ir kruopščiai besirūpindamos veido oda, visiškai pamiršta kaklą, net negalvodamos apie pasekmes. O juk kaklas kur kas jautresnis nei veidas, labiau linkęs glebti, senti, raukšlėtis ir nukarti. Esmė ta, kad kaklo, kaip ir vokų odoje kone visai nėra riebalų liaukų ir jo priežiūrai reikia tokio pat dėmesio, kaip ir sausos veido odos priežiūrai.

Taigi ką galima padaryti, jei nusprendėte ilgam išlaikyti gulbės siluetą?

Valymas: naudojame aliejus, kosmetinius pienelius, žolelių losjonus, toniką.

Maitinimas: natūralios kaukės, skirtos sausai odai - iš žaliųjų žirnelių; karštu vandeniu užpiltų kviečių sėlenų, su kiaušinio tryniu ir šaukšteliu bet kokio kaulavaisių aliejaus. Kaukę nuplaukite pirmiausia šiltu, paskui šaltu vandeniu, sutepkite kaklą riebiu kremu, po pusvalandžio likučius nuvalykite servetėle.

Kaklo odai suminkštinti itin naudingi aliejiniai įvyniojimai. Marlės servetėlę, sumirkytą šiltame bet kokių kaulavaisių aliejuje, apvyniokite aplink kaklą, uždenkite polietilenu ir šiltai apsukite skara ar vata. Nuimkite po valandos.

Apdribusiai odai (kuri, tiesą sakant, gali būti ir esant jauno amžiaus - po piktnaudžiavimo saule ir kitais malonumais) galima daryti kontrastinius kompresus. Paimkite du dubenis: viename - karštas liepų ar mėtų nuoviras, kitame - labai šaltas vanduo.

Rankšluostį, sumirkytą karštame nuovire, palaikykite ant kaklo dvi-tris minutes, sumirkytą lediniame vandenyje - vieną-dvi minutes. Kompresus pakaitaliokite kelis kartus, užbaikite vėsiuoju.

Jei oda labai apdribusi, kartą-du per savaitę pasidarykite kompresą iš bulvių piurė su vienu tryniu, vienu šaukšteliu medaus ir vienu šaukšteliu augalinio aliejaus. Kaukę dėkite kaip kompresą.

Puikiu tonizuojamuoju poveikiu pasižymi ir odos trynimai ledukais iš žolelių nuovirų. Po šių procedūrų būtina pasitepti riebiu kremu.

Tačiau didžiausią poveikį odos ir kaklo raumenų būklei daro gimnastika. Ji yra pagrindinė profilaktinė priemonė nuo senėjimo. Be to, nekainuos nė cento. Pratimus geriau atlikti ryte, prieš tai patepus kaklą riebiu maitinamuoju kremu.

Atloškite galvą atgal ir apatinę lūpą uždėkite ant viršutinės, tuomet lėtai nuleiskite galvą į priekį, prisilieskite smakru krūtinės (keturi-šeši kartai).

Lėtai pasukite galvą į dešinę, tuomet į kairę. Po 4-6 lėtų pasukimų pereikite link greitų (8-10 kartai).

Lėtai pasukite galvą į šoną ir pakelkite (keturi kartai kiekvienai pusei).

Pasukite galvą į šoną ir prisilieskite smakru peties, nepakeldami jo (po keturis kartus kiekvienai pusei).

Palenkite galvą į dešinę, prisilieskite ausimi peties, paskui į kairę (keturi- šeši kartai).

Sunerkite pirštus ant pakaušio, galvą palenkite į priekį, tuomet loškite galvą atgal stengdamosi nugalėti rankų pasipriešinimą.

Alkūnes sudėkite ant stalo, o plaštakas vieną ant kitos, atsiremkite į jas smakru, tuomet rankomis pakelkite galvą, stengdamosi nugalėti galvos pasipriešinimą (4-6 kartai).

Po dešimties-dvylikos dienų užsiėmimų kiekvieno pratimo pakartojimų kiekį reikia padidinti du kartus, tuomet padidinti iki 30-40.

Nereiktų forsuoti judesių dažnio pradžioje. Jei pajuntate nuovargį ar sukasi galva, šiek tiek pailsėkite ir po kurio laiko atnaujinkite pratimus.

Raukšlių profilaktikai arba pašalinimui, taip pat dvigubam pagurkliui reikia reguliariai atlikti štai tokį pratimą. Paimkite frotinį rankšluostį, sumirkykite jį druskos tirpale, susukite virvę. Šia virve staigiais judesiais masažuokite kaklo priekį ir šonus, laikydamos virvę už galų. Būtina šį pratimą daryti penkias-septynias minutes kasdien arba po penkiolika minučių kas antrą dieną. Rezultatas - stangrus kaklas.

Norėdamos išvengti odos problemų prisiminkite, kad maitinamąjį kremą ar aliejų reikia tepti atsižvelgiant į kaklo raumenų kryptis: ant vidurinės kaklo dalies - iš apačios į viršų, ant šoninių paviršių - iš viršaus į apačią.

O kasdieniame gyvenime, siekdamos atitolinti kaklo senėjimą, pasistenkite laikyti galvą tiesiai, pečius atloškite atgal, nemiegokite ant aukštos pagalvės. Tai patys paprasčiausi metodai, kurie buvo gerai žinomi mūsų senelėms ir prosenelėms. Pažvelkite į daugelį senučių - jų laikysenos iki šiol galima tik pavydėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)