Generaliniam prokurorui Dariui Valiui ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriui Žimantui Pacevičiui adresuotą pareiškimą pasirašė gausus būrys žinomų veikėjų. Tarp jų – TV3 televizijos žinių tarnybos vadovas Sigitas Babilius, šios televizijos žurnalistė Indrė Makaraitytė, Seimo nariai Jonas Liesys, Algis Čaplikas ir Erikas Tamašauskas, o taip pat – politologas Nerijus Maliukevičius.

Visi jie prašo, kad A. Romanovskiui nebūtų skirtas suėmimas – esą lobistui pakaktų skirti namų areštą.

„Pone Ž. Pacevičiau, šiandieną Jūs paskelbėte, jog tiriant Seimo nario Vito Matuzo bylą sulaikytas Andrius Romanovskis. Pone D. Valy, šiandieną Jūsų vadovaujamos prokuratūros prokuroras eina į Panevėžio teismą prašydamas taikyti griežčiausią sankciją - leisti suimti Andrių.

Žinome Andrių Romanovskį kaip dorą šios Valstybės pilietį. Žinome, jog užsiimdamas lobizmu jis buvo šio verslo lyderis ir niekada ne tik, kad nepažeidinėjo įstatymų, bet veikė taip, kad juos pažeidžiantys būtų nubausti. Kaltinimas davus kyšį skamba absurdiškai.

Kreipiamės į Jus ragindami taikyti Andriui Romanovskiui švelnesnę sankciją – nėra jokio reikalo pūdyti Andriaus kalėjime. Profesionalūs pareigūnai turi visas galias ir priemones tirti šią bylą netaikydami griežčiausios sulaikymo sankcijos. Leiskite žmogui būti namuose, su savo šeima ir senais ligotais tėvais. Mes laiduojame, kad Andrius nesislapstys nuo teisėsaugos ir netrukdys tirti bylos“, - teigiama pareiškime.

DELFI primena, jog A. Romanovskį STT agentai sulaikė antradienį. Pats lobistas paskelbė, jog yra kaltinamas davęs didelį kyšį V. Matuzui. Jis tvirtina buvęs spaudžiamas liudyti prieš Seimo narį, tačiau pasirinkęs to nedaryti ir, jei reikės, būti areštinėje.

„Buvau sulaikytas antradienį. Ketvirtadienį STT Panevėžio pareigūnai bandys apylinkės teisėjui įrodyti, jog esu tiek pavojingas nusikaltėlis, jog mane reikia uždaryti į areštinę ilgam laikui.

Pareigūnai man pasiūlė rinktis – arba sėdžiu kalėjime dar mėnesį, arba davęs parodymus, jog Seimo narys Matuzas paėmė kyšį ir padarė kitus nusikaltimus tą pačią akimirką einu į laisvę. Negaliu meluoti, tad pasirinkau grotas“, - ketvirtadienį išplatintame laiške teigia A. Romanovskis.

V. Matuzo byloje, DELFI žiniomis, suimtas Edmondas Babenskas, viešosios įstaigos „Drąsinkime ateitį“, vykdančios švietimo projektus, vadovas. Šaltinių teigimu, jo suėmimas susijęs su A. Romanovskio sulaikymu.