Lietuvoje apsilankiusių ekspertų grupę sudarė Europos Tarybos Keitimosi informacija ir duomenų saugos (DAPIX) darbo grupės pirmininkas Pierre Lebrun, Nyderlandų policijos transporto registravimo duomenų ekspertas Peter Houweling, taip pat Nyderlandų transporto priemonių technologijos ir informacijos centro (RDW) atstovai Idske Dijkstra ir Martijn Juurlink, kurie kartu atstovavo ir Europos automobilių ir vairuotojų pažymėjimų informacinei sistemai EUCARIS.

Pasak „Regitros“ Informacinių sistemų skyriaus eksperto Kęstučio Petkevičiaus, tikimasi, kad Lietuva prie bendros informacinės keitimosi duomenimis sistemos prisijungs jau šiemet.

Siekiant įgyvendinti ES Tarybos sprendimą dėl tarpvalstybinio bendradarbiavimo kovos su terorizmu ir tarpvalstybiniu nusikalstamumu srityje gerinimo, 2009 m. „Regitra“ buvo paskirta nacionaliniu kontaktiniu centru teikti Lietuvos Respublikos transporto priemonių registracijos duomenis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)