Anglija surinko 7 taškus, D grupėje užėmė pirmą vietą ir ketvirtfinalyje susitiks su Italija.

Ukrainai norint patekti į ketvirtfinalį buvo būtina tik pergalė. Ukrainos rinktinė Donecko arenoje dar nėra iškovojusi pergalės ir per 7 rungtynes įmušė tik 2 įvarčius.

Antrą vietą grupėje užėmė Prancūzija, kuri 0:2 (0:0) pralaimėjo viltis iškopti į kitą etapą jau praradusiai Švedijai. Švedai baigė turnyrą ir važiuoja namo.










Rezultatas:

Ukraina 0 - 1 Anglija

48' Wayne Rooney [0 - 1]

63' Anatolij Tymoščiuk (Ukraina) - geltona kortelė
73' Steven Gerrard (Anglija) - geltona kortelė
74' Jaroslav Rakickij (Ukraina) - geltona kortelė
78' Ashley Cole (Anglija) - geltona kortelė
86' Andrij Ševčenko (Ukraina) - geltona kortelė

Ukraina: Andrej Piatov, Jevhen Selin, Jevhen Chačeridi, Jaroslav Rakickij, Anatolij Tymoščiuk, Denis Garmaš (78' Sergej Nazarenka), Oleg Gusev, Andrej Jarmolenka, Jevgenij Konoplianka, Artiom Milevskij (77' Bohdan Butko), Marko Devič (70' Andrij Ševčenko).

Atsarginiai: Maksim Koval, Aleksandr Gorjainov, Oleksandr Kučer, Oleksandr Alijev, Viačeslav Ševčiuk, Ruslan Rotan, Jevhen Selezniov, Taras Michalik, Andrej Voronin.

Treneris: Oleg Blochin.

Anglija: Joe Hart, Glen Johnson, Ashley Cole, John Terry, Joleon Lescott, Steven Gerrard, Ashley Young, James Milner (69' Theo Walcott), Scott Parker, Wayne Rooney (87' Alex Oxlade-Chamberlain), Danny Welbeck (82' Andrew Carroll).

Atsarginiai: Robert Green, Jack Butland, Martin Kelly, Theo Walcott, Jordan Henderson, Andrew Carroll, Leighton Baines, Phil Jones, Phil Jagielka, Stewart Downing, Alex Oxlade-Chamberlain, Jermain Defoe.

Treneris: Roy Hodgson.

Rungtynės

Mačas prasidėjo ukrainiečių ataka ir smūgiu šalia vartų. Rungtynių pradžioje kiek aktyvesni buvo aikštės šeimininkai. 7-ą min. Denisas Garmašas stipriai smūgiavo iš toli, bet kamuolys praskriejo virš vartų.

8-ą min. Andrejus Jarmolenka galėjo iššokti vienas prieš vartininką Joe Hartą, tačiau kamuolio nesuvaldė.

14-ą min. labai pavojingą kampinį pakėlė anglai, bet 17-ą min. drąsiu išpuoliu ir smūgiu atsakė Jevgenijus Konoplianka.

22-ą min. po Olego Gusevo šūvio kamuolys praskriejo keli centimetrai virš skersinio.

24-ą min. baudos smūgį atliko Stevenas Gerrardas ir suklydęs ukrainiečių vartininkas Andrejus Piatovs vos nepraleido įvarčio. Po šio epizodo anglai perėmė iniciatyvą ir netrukus Wayne'as Rooney galva nepataikė į vartus.

Toliau abi komandos rengė išpuolius prie varžovų vartų, bet įvarčio nei vieniems, nei kitiems įmušti nepavyko. 36-ą min. į Ashley Youngo ataką, smūgiu iš toli atsakė D. Garmašas.

Vyko gyvas ir greitas futbolas, o kamuolys aikštės viduryje beveik neužsibūdavo. 42-ą min. A. Jarmolenka įsiveržė į baudos aikštelę, bet ten klaidindamas varžovus pergudravo pats save.

Po 45-ių min. mūšio buvo lygu - 0:0.

Antras kėlinys prasidėjo anglų atakomis. 48-ą min. S. Gerrardas dešiniame atakos krašte skersavo kamuolį į baudos aikštelę, pakeliui du gynėjai jį lietė, vėliau nedovanotinai suklydo vartininkas A. Piatovas, kuris nesugraibė kamuolio ir praleido jį pro pažastį, o ant vartų linijos laukęs W. Rooney galva pelnė pirmą įvartį - 1:0.

54-ą min. rimtą išpuolį surengė W. Rooney ir Jamesas Milneris.

61-ą min. ukrainietis Artiomas Milevskis iš arti galva smūgiavo virš vartų ir iššvaistė šimtaprocentę progą.

62-ą min. po Marko Devičiaus smūgio kamuolys nusileido už anglų rinktinės vartų linijos, bet nei papildomas teisėjas Ištvanas Vadas, nei pagrindinis arbitras V. Kassai to nepastebėjo. Iš ukrainiečių buvo „pavogtas“ išlyginamas įvartis.

Atšaldęs Ukrainos futbolininkų įkarštį, 68-ą min. antro įvarčio vos nepelnė Ashley Cole'as, bet jo smūgį galva neutralizavo vartininkas A. Piatovas.

Ukrainai nebuvo kur trauktis ir 70-ą min. aikštėje pasirodė traumuotas Andrejus Ševčenka.

74-ą min. J. Konoplianka pavojingu smūgiu vos neišlygino rezultato.

Rungtynių pabaigoje vyko atkakli kova, bet varžovams įvarčių pasiekti daugiau nepavyko. Mačas baigėsi 1:0 anglų naudai, o ukrainiečiams čempionatas baigėsi.

Statistika:

Kamuolio kontrolė: Ukraina 71 proc. - 29 proc. Anglija;

Smūgiai: Ukraina 24 - 12 Anglija;

Smūgiai į vartų plotą: Ukraina 16 - 9 Anglija;

Smūgiai link vartų: Ukraina 5 - 5 Anglija;

Virpstai: Ukraina 0 - 0 Anglija;

Kampiniai: Ukraina 11 - 4 Anglija;

Nuošalės: Ukraina 0 - 0 Anglija;

Geltonos kortelės: Ukraina 3 - 2 Anglija;

Raudonos kortelės: Ukraina 0 - 0 Anglija;

Pražangos: Ukraina 12 - 13 Anglija.

Galutinė D grupės turnyro lentelė:

1Anglija3210 5-3+27
2Prancūzija3111 3-304
-------------------------------
3Ukraina3102 2-4-23
4Švedija3102 5-503

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (611)