Jums reikės:

· 5 paprikų
· 2 didelių apelsinų
· Dviejų indelių (apie 400 gramų) žaliųjų ir juodųjų alyvuogių be kauliukų
· 3 skiltelių česnako
· Šluotelės petražolių
· Alyvuogių aliejaus
· Pusės arbatinio šaukštelio kumino
· Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

1) Paprikas nuplaukite, nusausinkite ir apkepkite ant grotelių (kol ugnis dar nelabai kaitri). Kepdamos paprikas nuolat vartykite, kad apkeptų iš visų pusių. Tuomet paprikas sudėkite į plastikinį maišelį ir palikite jame 15 minučių.

2) Česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Smulkiai supjaustykite petražoles, tuomet sumaišykite su susmulkintu česnaku.

3) Apelsinus nuplaukite ir nulupkite, minkštimą supjaustykite plonomis skiltelėmis – ne storesnėmis kaip 1 centimetro pločio.

4) Nulupkite keptų paprikų odelę, išimkite sėklytes. Minkštimą supjaustykite maždaug 1 centimetro pločio juostelėmis.

5) Juodąsias ir žaliąsias alyvuoges perpjaukite per pusę. Alyvuoges sumaišykite su paprikomis bei petražolėmis su česnakais.

6) Į dubenį sudėkite paprikų, alyvuogių ir petražolių mišinį, ant viršaus sudėkite apelsinus. Pagardinkite apelsinų sultimis, alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir kuminu. Pagardą palikite 15 minučių pastovėti kambario temperatūroje arba dviem valandoms palikite šaldytuve.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)