„Lietuva, praėjo ilgi 9 metai... - į susirinkusią publiką koncerto pradžioje kreipės M.Mansonas. - Turbūt visi bijo, kad aš jus užvaldysiu, bet aš tik noriu jus mylėti.“

Sceninį slapyvardį pagal filmų žvaigždės Marilyn Monroe ir serijinio žudiko Charleso Mansono vardus susigalvojęs dainininkas prisipažino, kad būtent šis naujasis skambesys atspindi tikrąją jo asmenybę. M.Mansonas prisipažino, kad iki naujausio albumo įrašų jis jautėsi taip, lyg kasdien valgytų skaniausią maistą, tačiau po to vis tiek norėtų vemti.

„Supratau, kad aš nesimėgavau tuo, ką dariau. Jau seniai turėjau rašyti dainas apie tai, ką jaučiu“, - koncerto išvakarėse sakė atlikėjas.

Skandalingojo amerikiečio pasirodymą Lietuvoje uždrausti norėjo ne tik Tarptautinė Egzorcistų asociacija, bet ir kai kurie mūsų valdžios atstovai. Nes scenoje M.Mansonas propaguoja seksą, narkotikus ir smurtą.

Scenoje jis iš tiesų mėgsta keiktis, šlapintis, vemti ir netgi plėšyti Biblijos lapus ar deginti kryžius. Tačiau Lietuvos publikai ekscentriškumu garsėjantis rokeris pateikė kiek švelnesnį savo pasirodymo variantą. Tiesa, spjaudėsi scenoje dainininkas kaip gatvės prekeivis. O prakaitui nusišluostyti skirtą rankšluostį įsikišo sau tarp kelnių ir sviedė į publiką.

Nepaisant priešiškai nusiteikusios Lietuvos dvasininkijos, religinės tematikos amerikietis nenorėjo atsisakyti. Koncerto pabaigoje scenoje pasirodė sakykla, kurioje M.Mansonas imitavo pamokslą. O prieš tai salę jis peržegnojo kryžiumi.

„Mane uždarė į reabilitacijos kliniką. Po to norėjo uždaryti į „beprotnamį“, tačiau aš atsisakiau, nes man jie panašūs į egzorcistus, kurie nori iš tavęs išvaryti velnią“, - susirinkusiai publikai rėžė M.Mansonas, atsisveikindamas su gerbėjais išdidžiai persižegnojęs.

Sunkiosios muzikos gerbėjai koncerto metu išgirdo ne tik kūrinius iš naujojo albumo, bet ir garsiausius hitus, kaip „Sweet Dreams (Are Made of This)“, „The Beautiful People“, „The Dope Show“, „Rock Is Dead“, „Disposable Teens“, „mOBSCENE“ ar „Personal Jesus“.

Prieš M.Mansono pasirodymą publiką apšildė Lietuvos roko grupė „Rebelheart“.
Brianas Warneris savo grupę įkūrė 1989 metais. Per savo karjerą kolektyvas visame pasaulyje pardavė per 50 mln. įrašų. Net trys „Marilyn Manson“ albumai tapo platininiais, dar trys JAV tapo auksiniais. Sunkaus roko grupė buvo 3 kartus nominuota prestižiniams „Grammy“ apdovanojimams ir laimėjo įtakingus „Billboard“, NME bei MTV apdovanojimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (695)