Pupelės

Šios ankštinių šeimos daržovės - cinko ir vitamino B6 šaltinis. Šie vitaminai ne tik skatina plaukų augimą, tačiau juos ir stiprina.

Per savaitę rekomenduojama suvalgyti bent 200 g žirnių, pupelių ar lęšių.

Kiaušiniai

Kompensuoti organizmui naudingų mikroelementų - seleno bei magnio - trūkumą padės kiaušiniai. Juose daug baltymų ir vitaminų A, D, E, taip pat vitaminų B1, B2, B6, B12, folio rūgšties, fosforo, kalio, kalcio.

Žuvis

Jūrų žuvyse yra daug maistinių medžiagų: cinko, jodo, magnio, omega-3 riebalų rūgščių, naudingų ne tik plaukams, tačiau ir odai, nagams.

Pienas

Piene yra daug jodo ir kalcio, kuris turi teigiamą poveikį odai bei plaukams. Naudingi ir kiti pieno produktai, pvz., jogurtas, kuris yra organizmui būtinų baltymų šaltinis.

Mėsa

Į dienos racioną įtraukite virtos jautienos - joje yra daug riebalinės kilmės baltymų, kuriuose yra nepakeičiamų aminorūgščių. Daugiausiai baltymų (apie 20 proc.) yra veršienoje, jautienoje, ėrienoje, triušienoje.

Riešutai

Ypač naudingi graikiniai riešutai ir migdolai, kuriuose yra daug jodo, vitamino E ir cinko. Be to, graikiniuose riešutuose esantys fosfolipidai mažina cholesterolio kiekį kraujyje, vitamino E stiprina kraujagyslių sieneles, o kraujotaka svarbi aprūpinant galvos odą maistingosiomis medžiagomis.

Citrusiniai vaisiai

Apelsinai ir citrinos suteikia organizmui vitamino C, kuris padeda įsisavinti geležį, yra vienas svarbiausių antioksidantų, padedančių organizmui kovoti su laisvaisiais radikalais. Vitaminas C taip pat vaidina svarbų vaidmenį kolageno, kuris skatina plaukų augimą, gamybos procese. Jeigu organizme trūksta šio vitamino, sutrinka kolageno gamyba, o tai neigiamai veikia visą žmogaus organizmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)