Moteris teigia, kad iš VLPK, kuri po reformos tapo Lošimų priežiūros tarnyba, atleista neteisėtai ir norėtų, kad už moralinę traumą būtų atlyginta finansiškai. Jei teismų sprendimai V.Vertelienei būtų palankūs, Lošimų priežiūros tarnyba biudžetas sumažėtų maždaug 65 tūkst. litų, rašo "Lietuvos žinios".

Seimui pataisius Azartinių lošimų įstatymą, nuo kovo 1-osios VLPK prie Vyriausybės buvo pertvarkyta į Lošimų priežiūros tarnybą prie Finansų ministerijos. Kartu panaikintos ir VLPK narių pareigybės. Iki pertvarkos VLPK narius skirdavo prezidentas, Seimo pirmininkas ir premjeras.

Penkerių metų kadencijai V.Vertelienę 2008-ųjų pabaigoje buvo paskyręs tuometis premjeras socialdemokratas Gediminas Kirkilas. Moteris dėl neteisėto, jos nuomone, atleidimo Vilniaus apygardos administraciniam teismui apskundė Ministro pirmininko tarnybą (MPT). Tačiau šiuo metu atsakovas tikslinamas, atsakovu gali tapti premjeras A.Kubilius.

"Savo gyvenime viską planuoju. VLPK rengiausi dirbti penkerius metus, tačiau išbuvau tik pusketvirtų", - sakė V.Vertelienė.

Ji įsitikinusi, kad reformuojant tarnybą jai turėjo būti arba pasiūlytos naujos pareigos, arba sumokėta kompensacija už neišdirbtus iki kadencijos pabaigos pusantrų metų.

V.Vertelienei buvo išmokėta trijų mėnesių išeitinė kompensacija. Atskaičius mokesčius pavaduotoja per mėnesį gaudavo apie 3600 litų.

Ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis įsitikinęs, kad V.Vertelienės reikalavimai nepagrįsti.

"Neįsivaizduoju, dėl ko čia reikėtų bylinėtis. Reorganizacija vyko pagal įstatymus. Žinoma, kiekvienas žmogus turi teisę kreiptis į teismą, jei mano, kad pažeistos jo teisės, bet šis atvejis neatrodo rimtai", - svarstė D.Matulionis.