Taip, tai Kaunas. Kaip kauniečiui „Nike“, taip ir Kaunui Lietuva jau seniai priklijavo firminę, vienetinę etiketę. Ir, manau, visai ne dėl to, kad tik čia duobės tvarkomos užpilant rudeniniais lapas, o Kalėdų eglutė – iš butelių.

Kiekvieno akys mato skirtingai. Taip apie Kauną atsiliepia tie, kurie niekada nebuvo kauniečiais, o gal net čia niekada nesilankė. Variantas panašus, kaip apie vaikų auginimą daugiausiai aiškina tos, kurios pačios niekada negimdžiusios, o apie lieknėjimą – niekada neturėję antsvorio.

Čia gimiau ir užaugau. Galiu drąsiai teigti: Kaunas – vieningiausias miestas. Parduotuvėje visada (gal ne visada maloniai), bet pasisveikinama lietuviškai, o stotelėje visada gali pasiteirauti, koks autobusas kuria kryptimi važiuoja nesibaimindamas, kad į kuprinę neįsimetei lenkų ar rusų žodynėlio.

Dažnų apkalbų sulaukiame dėl aprangos. Mes, kauniečiai, ne retai „šokame“  į laisvo stiliaus rūbus, bet tai nereiškia, kad į geriausią Lietuvoje muzikinį teatrą (vienintelis toks lankomas ir nešantis pelną visoje Lietuvoje) atkulniuojame apsirengę taip pat. Beje, ir „Maximos“ pardavėjai dirba ne su trijuosčiais sportiniais kostiumais. Kaunietis elgiasi laisvai ir negalvoja kas ką apie jį pagalvos. Galbūt todėl „Mados reido“ kūrybinė grupė laidas filmuoja ten, kur laisvalaikis siejamas su pompastika bei kiek juokingais tarp grindinio trinkelių stringančiais „Louboutin‘ais“. Šaunu, vadinasi žino, kad ant kauniečio „batono geriau netrupint“. 

Akis už akį. Kaunietis už kaunietį. Savo miestą visada palaikėme ir palaikysime. Kad ir tie patys, didelį susižavėjimą sukėlę „Chorų karai“. Nesvarbu, kas buvo Kauno generolai – niekada jų neišmetėme, neatsisakėme, nenuvertinome, todėl kėlėme aukso taures. Apie „Žalgirį“ neverta net kalbėti – į areną suplūsta tiek žmonių, kiek geba tilpti, o tarp jų gretų nerasi nė vieno, kuris išduotų savąją komandą ir palaikytų priešininkus. Nesiplėsiu. Kur Kaunas – ten vienybė.

Kaunas – nuostabiausias miestas, žalias (ne betono džiunglės), į darbą nuvažiuoji greitai, mat nėra kamščių. Žmonės čia geri, merginos – gražiausios, vaikinai – sportiškiausi. Už savo miestą stojame krūtine, todėl daug kam nepatinkame, jog esame geriausi. Ne žodžiais, o darbais mes miestą mylime. Meskit blogas nuostatas apie Kauną. Nepavydėkit. Vis tiek manote kitaip? Velniop. Kauniečio nepagąsdinsi, jis pats sau autoritetas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!