„Šventėje dalyvavo 76 automobiliai, kuriuos vairavo ekipažai iš 5 valstybių – Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos ir Baltarusijos. Lyginant su ankstesniais metais, dalyvių skaičius lieka daugmaž panašus, tik prieš krizę, 2009-aisiais, turėjome rekordinį dalyvių skaičių – 104“, – DELFI sakė „Lietuvos Vabalų klubo“ prezidentas Linas Barščevičius.

„Lietuvos Vabalų klubas“ gyvuoja jau 16 metų, o šis sąskrydis buvo jau šešioliktas. Šiuo metu klubas vienija 62 narius, kurie turi beveik pusantro šimto istorinių „Volkswagen“ markės automobilių.

Klubas savo šventėse laukia ne tik „vabalų“, bet ir „Volkswagen“ autobusiukų T1, T2, T3, turinčių oru aušinamus variklius.

L. Barščevičius pasakojo, kad sąskrydyje dominavo 1970-1980 m. pagaminti automobiliai. Seniausias į šventę atriedėjęs „Beetle“ buvo 1956 m. gamybos, o naujausias – pernai debiutavęs XXI amžiaus „vabalas“.

Šių metų naujovė buvo pažintinis ralis po Pagėgių kraštą, turintį turtingą ir įdomią istoriją. Dalyviai turėjo nuvažiuoti į 10 žymių vietų ir atsakyti į 10 klausimų.

Vasaros sezoną atidaręs „Lietuvos Vabalų klubas“ vidurvasarį rinksis netoli Radviliškio, o rudenį laukia sezono uždarymas. Be to, klubo atstovai tradiciškai planuoja išvykas į „vabalų“ gerbėjų sąskrydžius Vokietijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje, Suomijoje, Ukrainoje.

Nuotraukų galerijoje – akimirkos iš „vabalų“ šventės (nuotraukų autoriai – Aironas Juozonis ir Sigitas Mikolaitis).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)