VGTU pranešime teigiama, kad šios studijos bus puiki galimybė Lietuvos emigrantams įgyti aukštąjį lietuvišką inžinerinių mokslų išsilavinimą ir studijuoti savo gimtąja kalba.

„Gyvenimas Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, labai greitai keičiasi ir naujos technologijos į mūsų gyvenimus įnešė daug pokyčių. Todėl universitetas prisitaiko prie naujo gyvenimo tempo, naujų realijų, iššūkių“, – taip nuotolines studijas pristatė VGTU studijų prorektorius Romualdas Kliukas.

Studijų procesas bus valdomas ir administruojamas virtualioje studijų aplinkoje „Moodle“, kuri yra lanksčiausia ir populiariausia pasaulyje. Paskaitos bus filmuojamos ir pateikiamos kaip vaizdinė medžiaga, laboratoriniai darbai bus vizualizuojami naudojantis grafiniais redaktoriais, o savarankiškai studentai galės studijuoti naudodamiesi inžinieriams ruošti skirtomis taikomosiomis programomis, elektroninėmis knygomis, mokslinių straipsnių ir duomenų bazėmis. Studijoms bus naudojamos ir kitos moderniausios komunikacijos bei informacijos sklaidos priemonės.

VGTU praneša, kad būsimi studentai jau gali rinktis iš mechanikos inžinerijos bei statybos technologijų ir valdymo pirmos pakopos studijų. Palaipsniui VGTU pasiūlys ir daugiau nuotolinių studijų programų. Šiuo metu jau prasidėjo priėmimas į 2012/13 m. m. vykdomas programas.