Šokoladinis pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Produktai:

6 rabarbarų stiebai,
1 stiklinė šviežių braškių,
1,5 stiklinės rudojo cukraus,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
2,5 stiklinės miltų,
100 gramų sviesto,
0,5 šaukštelio druskos,
3 šaukštai kakavos miltelių,
2 šaukštai tarkuotos apelsinų žievelės.

Kaip gaminti:

Rabarbarus nuplaukite, supjaustykite gabalėliais. Braškes supjaustykite skiltelėmis. Dubenyje sumaišykite rabarbarų, braškių gabalėlius, tarkuotą apelsino žievelę, 1 stiklinę cukraus ir 2 šaukštus miltų. Trintuvu išplakite sviestą su likusiu cukrumi, suberkite miltus, kakavą, druską ir vanilinį cukrų, gerai išmaišykite.

Kepimo formą su nuimamais kraštais ištepkite sviestu. Išklokite tešlą ant formos dugno ir kraštų, į vidų sudėkite rabarbarų ir braškių įdarą. Įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje kepkite pyragą 45 min.

Tai populiariausias amerikietiškas pyragas su rabarbarais ir braškėmis. Mes tik pakeitėme tešlą į šokoladinę.

Keksiukai su apelsinais, rabarbarais ir migdolais

Produktai:

2 stiklinės miltų,
1 stiklinė cukraus,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio sodos,
1 šaukštelis druskos,
100 gramų migdolų,
1 kiaušinis,
2 šaukštai aliejaus,
1 stiklinė šviežiai spaustų apelsinų sulčių,
2 šaukštai tarkuotos apelsino žievelės,
4 rabarbarų stiebai.

Kaip gaminti:

Migdolus sukapokite peiliu į gabalėlius. Miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, druską, migdolus ir apelsino žievelę gerai išmaišykite. Išplakite plaktuvu kiaušinį, aliejų, apelsinų sultis ir sausus komponentus. Viską gerai išmaišykite. Suberkite į tešlą mažais gabalėliais pjaustytus rabarbarus. Keksiukus kepkite 25 – 30 min. 180 laipsnių karščio orkaitėje.

Pyragas su rabarbarais ir plikytu kremu

Produktai:

1 stiklinė miltų,
100 gramų sviesto,
1 kiaušinis tešlai,
4 rabarbarų stiebai,
1 stiklinė pieno,
2 tryniai kremui,
1 stiklinė miltų kremui,
0,5 stiklinės cukraus.

Kaip gaminti:

Sviestą rankomis išminkykite su miltais, kad susidarytų gumulėliai, paskui įmuškite kiaušinį. Išklokite tešlą ant dugno ir ant riebalais išteptos kepimo formos kraštų ir pusvalandžiui pastatykite į šaldytuvą. Tada išklokite dugną sviestiniu popieriumi, ant viršaus priberkite pupelių (kad neišsipūstų tešla) ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 – 15 min.

Trynius, 2 šaukštus miltų ir cukrų gerai ištrinkite. Užvirinkite pieną, supilkite į jį su cukrumi ištrintus tynius ir maišydami virkite 5 min. ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Formą iš tešlos užpildykite atvėsusiu plikytu kremu, į tolygiai panardinkite rabarbarų gabalėlių. Tada 10 min. pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)