Kai kurie žinomi Lietuvos kultūros, sporto ir pramogų pasaulio atstovai, tarp kurių - Arvydas Sabonis, Rimas Kurtinaitis, Vladas Garastas, Vladimiras Prudnikovas, Merūnas Vitulskis, Egmontas Bžeskas, Karina Krysko-Skambinė jau apsisprendė – finale jie palaikys Azerbaidžano atstovę Sabiną Babayavą.

„Eurovizijos“ žiūrovų balsų skaičiavimas dažnai būna ne ką mažiau įdomus už pačių atlikėjų pasirodymus. Jau tapo įprasta, kad populiariausio Europoje dainų konkurso finaluose lietuviai daugiausiai balsų atiduoda Gruzijai, Latvijai ir Rusijai.

Tačiau Gruzijos ir Latvijos atstovams į šių metų „Eurovizijos“ finalą prasibrauti nepavyko, o Rusijai atstovaujanti močiučių grupė „Buranovskiye Babushki“ vertinama labai nevienareikšmiškai.

Kol kai kas dar bando apsispręsti, kurios šalies atstovus palaikys finale, žinomi Lietuvos žmonės ruošiasi palaikyti Azerbaidžanui atstovaujančią 32 metų unikalaus balso savininkę S. Babajevą.

Krepšinio legendos jaučia sentimentus azerbaidžaniečiams
Geriausias visų laikų Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis sako, Azerbaidžano atstovę „Eurovizijoje“ šįvakar palaikys, nes mano, jog azerbaidžaniečiai yra svetingi žmonės, mylintys lietuvius.

„Už Azerbaidžaną balsuosiu norėdamas parodyti, kad Lietuvą su šia šalimi sieja šilti ir draugiški santykiai. Tikiu, kad Lietuvoje atsiras daug panašiai manančių žmonių, kurie savo balsais parems Azerbaidžano atstovę ‚Eurovizijoje“, - sako A. Sabonis.

Azerbaidžane ketverius metus gyvenęs ir dirbęs buvęs krepšininkas, treneris Rimas Kurtinaitis teigia, kad S.Babajevą palaikys dėl šiltų sentimentų šiai šaliai.

„Vienareikšmiškai palaikysiu Azerbaidžaną. Žinau, kaip nuoširdžiai stengėsi šios šalies žmonės, norėdami kuo geriau suorganizuoti „Euroviziją“. Azerbaidžanas ir olimpines žaidynes gerai surengtų. Jeigu jie kažką daro, tai daro gerai“, - tvirtina R. Kurtinaitis.
Legendinis Lietuvos krepšinio treneris V. Garastas sako, kad Azerbaidžaną jis palaiko dėl simpatijų šiai valstybei ir jos gyventojams. Anot jo, būtų visiškai suprantama, jeigu lietuviai finale balsuotų už Azerbaidžano atstovę.

„Ne kartą teko ten lankytis, pažįstu nemažai žmonių iš šios šalies. Azerbaidžanas surengė „Euroviziją“ labai aukštame lygyje, reginys yra įspūdingas. Pažiūrėkite, kaip azerbaidžaniečiai sutiko mūsų D. Montvydą – kaip savo žmogų“, - teigia V. Garastas.

Operos solistas, profesorius V. Prudnikovas už Azerbaidžano atlikėją žada balsuoti ne vien dėl jos talento, bet ir atsidėkodamas azerbaidžaniečiams už parodytas simpatijas D. Montvydui. 

„Žinau, kad daug azerbaidžaniečių palaiko Donatą, todėl manau, jog ir lietuviai turėtų palaikyti Sabiną. Ne tik aš, bet ir visi mano šeimos nariai sužavėti Sabinos talentu, tad už Azerbaidžano atstovę išsiųsiu ne vieną žinutę. Manau, kad ji yra labai nuoširdus ir geras žmogus, puiki atlikėja“, − pabrėžia Lietuvos operos grandas.

Pasak operos solisto M. Vitulskio, Azerbaidžano daina išsiskiria kūrinio sudėtingumu, puikiu atlikėjos vokalu ir charizma.

„Man labai svarbu, kaip pasirodys Azerbaidžanas, kuriam atstovauja S. Babajeva. Man labai imponuoja jos dainavimas. Taip pat patinka Švedijos atstovė. Todėl visa širdimi būsiu už Azerbaidžaną ir Švediją“, - teigia M. Vitulskis
.
Prieš penkerius metus Azerbaidžane pradėjęs dirbti prodiuseris E. Bžeskas iškart įsimylėjo šią šalį ir jos gyventojus. Jam įstrigo, kad daugelis azerbaidžaniečių žino Lietuvą ir atsiliepia apie ją tik geruoju.

„Esu daug keliavęs, tačiau jokia kita pasaulio šalis man nepadarė tokio gero įspūdžio, kokį padarė Azerbaidžanas. Man Azerbaidžanas yra antri namai, kur ir aš, ir kiti lietuviai yra visada gerbiami ir laukiami. Jei azerbaidžaniečiai į lietuvius žiūri teigiamai ir gerbia mus, turime tą vertinti ir atsidėkoti tuo pačiu“, - įsitikinęs E. Bžeskas.

Su Azerbaidžano atstove „Eurovizijoje“ E. Bžeską sieja šilti ir draugiški ryšiai – S. Babajeva dainavo jo prodiusuojamame miuzikle „Paryžiaus katedra“. Todėl žinomam Lietuvos pramogų verslo atstovui nekyla klausimų už ką reikės balsuoti šįvakar.

„Kaip ir D. Montvydas, S. Babajeva nepataikauja „Eurovizijos“ skoniui. Ji yra išskirtinio talento atlikėja, galinti pasiekti didelių aukštumų savo karjeroje. Net neabejoju, kad jos kūrinys yra vertas tik pačių geriausių įvertinimų. Beje, Sabina nemažai žino apie Lietuvą ir dėkoja lietuviams už šiltus palaikymo žodžius“, - teigia prodiuseris.

Grupės „69 danguje“ lyderė, TV laidų vedėja Karina Krysko-Skambinė „Eurovizijos“ finale taip pat palaikys Azerbaidžano atstovę. Su Azerbaidžanu ją sieja ypatingi prisiminimai: likus kelioms dienos iki skrydžio į Baku, Karina sužinojo, jog laukiasi.

„Galima sakyti, kad pirmosios mano sūnaus Majaus dienos prabėgo Azerbaidžane. Todėl šiai šaliai jaučiu didelius sentimentus. Be to, Azerbaidžanas pakerėjo mane savo gamta – pasaulyje yra 12 klimato zonų ir net 9 iš jų galima pamatyti čia. Į šią šalį, jos gamtos grožį ir draugiškus žmones neįmanoma neįsimylėti“, - mano Karina Krysko-Skambienė.

Azerbaidžanui atstovausiančios S. Babajevos dainoje „When The Music Dies“ skamba unikalaus vokalinio stiliaus mugama elementai. „When the Music Dies" yra dramatiška meilės istorija, atskleidžianti nuoširdžius, stiprius ir paslaptingus atlikėjos jausmus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)