Per ketvirtį laisvų darbo vietų padaugėjo beveik visose ekonominės veiklos srityse, daugiausia prekyboje – 1,3 tūkst., pramonėje – 0,4 tūkst., ir statyboje – 0,3 tūkst.

Laisvos darbo vietos ir laisvų darbo vietų lygis 2011–2012 m. ketvirčiais

Daugiausia laisvų darbo vietų* pirmąjį 2012 m. ketvirtį buvo pramonėje – 2,3 tūkst. (23,9 proc. visų laisvų darbo vietų), prekyboje – 2 tūkst. (20,8 proc.), viešajame valdyme ir gynyboje; privalomajame socialiniame draudime – 1 tūkst. (10,3 proc.).

Pirmojo 2012 m. ketvirčio pabaigoje laisvų darbo vietų lygis šalyje siekė 0,8 procento, tai 0,2 procentinio punkto daugiau nei ketvirtąjį 2011 m. ketvirtį.

Aukščiausias laisvų darbo vietų lygis užfiksuotas apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų bei finansinėje ir draudimo veikloje, viešajame valdyme ir gynyboje; privalomajame socialiniame draudime – po 1,3 procento, pramonėje – 1,1 procento. Žemiausias laisvų darbo vietų lygis buvo švietime – 0,2 procento.

Statistinė informacija parengta remiantis statistinio tyrimo ir administracinių šaltinių duomenimis. Tyrimas atliktas taikant imčių metodą – sudaryta 7216 įmonių (išskyrus individualiąsias) imtis, reprezentuojanti šalies ūkį pagal ekonominės veiklos rūšis. Laisvų darbo vietų skaičius individualiosiose įmonėse įvertintas remiantis administracinių šaltinių duomenimis.

* Laisva darbo vieta – naujai sukurta, neužimta arba artimiausiu metu tapsianti laisva mokamo darbo vieta, dėl kurios darbdavys imasi ir yra pasirengęs toliau imtis aktyvių veiksmų ieškodamas tinkamo kandidato ne iš tos pačios įmonės ir į kurią iš karto ar per tam tikrą laikotarpį ketina priimti kandidatą.

** Laisvų darbo vietų lygis – rodiklis, išreiškiamas laisvų ir visų darbo vietų santykiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)