4 porcijos
Produktai tešlai:
4 kiaušiniai,
150 gramų cukraus pudros,
50 gramų šokolado,
60 ml sviesto,
120 gramų miltų,
pusė pakelio kepimo miltelių,
2 šaukštai kakavos miltelių.
Produktai kremui:
80 gramų šokolado,
400 ml 30 proc. riebumo grietinėlės,
1 pakelis tirštiklio grietinėlei.
Sumirkyti ir papuošti:
4 šaukštai likerio ir zefyrų.
Kaip gaminti:
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Atskirkite trynius nuo baltymų ir išplakite su cukraus pudra. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir išlydykite su sviestu inde, įstatytame į dubenį su karštu vandeniu. Paskui sumaišykite su trynių mase. Ant viršaus užberkite miltus su kepimo milteliais ir kakavos milteliais.
Išplakite baltymus, supilkite į paruoštą trynių masę ir greitai išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi ir kepkite orkaitėje 40 min.
Kremui sulaužykite šokoladą gabalėliais ir ištirpinkite 100-e ml grietinėlės. Tegu atvėsta. Likusią grietinėlę išplakite, sumaišykite su šokolado mase ir 40-iai minučių įdėkite į šaldytuvą. Paskui kruopščiai sumaišykite su tirštikliu.
Iškepusį torto pagrindą perpjaukite pusiau, abi dalis apšlakstykite likeriu, pertepkite kremu, suvožkite, papuoškite zefyriukais ir galite patiekti.
Skanaus!