4 porcijos

Produktai tešlai:

4 kiaušiniai,
150 gramų cukraus pudros,
50 gramų šokolado,
60 ml sviesto,
120 gramų miltų,
pusė pakelio kepimo miltelių,
2 šaukštai kakavos miltelių.

Produktai kremui:

80 gramų šokolado,
400 ml 30 proc. riebumo grietinėlės,
1 pakelis tirštiklio grietinėlei.

Sumirkyti ir papuošti:

4 šaukštai likerio ir zefyrų.

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Atskirkite trynius nuo baltymų ir išplakite su cukraus pudra. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir išlydykite su sviestu inde, įstatytame į dubenį su karštu vandeniu. Paskui sumaišykite su trynių mase. Ant viršaus užberkite miltus su kepimo milteliais ir kakavos milteliais.

Išplakite baltymus, supilkite į paruoštą trynių masę ir greitai išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi ir kepkite orkaitėje 40 min.

Kremui sulaužykite šokoladą gabalėliais ir ištirpinkite 100-e ml grietinėlės. Tegu atvėsta. Likusią grietinėlę išplakite, sumaišykite su šokolado mase ir 40-iai minučių įdėkite į šaldytuvą. Paskui kruopščiai sumaišykite su tirštikliu.

Iškepusį torto pagrindą perpjaukite pusiau, abi dalis apšlakstykite likeriu, pertepkite kremu, suvožkite, papuoškite zefyriukais ir galite patiekti.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)