Prie “Būkime kartu 2012” renginio organizavimo prisideda daugiau nei 150 savanorių iš užsienio ambasadų, privačių bendrovių bei valstybinių institucijų. Šiais metais „Būkime kartu“ globėjas yra Vokietijos ambasadorius Lietuvoje J. E. Matthias Mülmenstädt.

“Vokietijos ambasadai yra didžiulė garbė šiais metais globoti šį renginį. Aš asmeniškai esu labai laimingas, kad savanorystė kiekvienais metais tampa vis stipresniu judėjimu ir žmonės suvokia, jog netgi vieno žmogaus indėlis gali būti ypatingai reikšmingas visai visuomenei“, - teigė Vokietijos ambasadorius Lietuvoje J. E. Matthias Mülmenstädt.

Projekto iniciatoriai yra Vilniaus tarptautinio klubo nariai, organizuojantys “Būkime kartu” renginį jau dešimtuosius metus iš eilės. Torben Pedersen, Vilniaus tarptautiniame klube veikiančio „Būkime kartu“ organizacinio komiteto pirmininkas, teigia: „Labai didžiuojuosi, kad kiekvienais metais „Būkime kartu“ renginys sutraukia vis daugiau savanorių, norinčių padėti vaikams. Nėra abejonių, kad „Būkime kartu“ daro didžiulę įtaką ir jiems, ir savanoriams, kadangi abi pusės vieni iš kitų turi tikrai daug ko pasimokyti“.

Šventės metu vaikai sužinos kaip veikia ugniagesių mašina, ko yra mokomi policijos bei muitinės šunys, kokią įrangą turi kariuomenės transportas ar kriminalinių tyrimų laboratorija. Į šiuos ir daugelį kitų klausimų atsakys ugniagesiai, karininkai, policininkai bei muitinės pareigūnai. Šventės metu vaikai galės mėgautis galybe lauko bei komandinių žaidimų.

Šiais metais ypatingais “Būkime kartu 2012” svečiais bus nacionalinių vyrų bei moterų futbolo rinktinių atstovai. „Šiuo metu rinktinė ruošiasi kontrolinėms futbolo rungtynėms su Rusija, tačiau vaikams visada galime atrasti laiko. Tikiuosi, kad jiems bus įdomu pažaisti su žinomais futbolininkais ir galbūt tai vaikus  įkvėps taip pat siekti sporto aukštumų“, - sakė buvęs legendinio „Žalgirio“ gynėjas, dabar LFF rinktinių skyriui vadovaujantis Robertas Tautkus.

Futbolą su vaikais žais ne tik vyrų rinktinės nariai, tačiau ir futbolininkės merginos, kartu su judėjimo „Moterys už futbolą“ dalyvėmis. „Stengsimės, kad žaidime aktyviai dalyvautų ir mergaitės. Norime paneigti stereotipus, jog futbolas – tik vyriškai lyčiai“, - sakė viena judėjimo iniciatorių, moterų rinktinės futbolininkė Vilma Šeškaitytė.

Prie renginio organizavimo prisidėjo ir jį parėmė įvairios organizacijos: Vilniaus tarptautinis klubas, Vokietijos ambasada, Švedijos ambasada, Danijos ambasada, UAB Deloitte Lietuva, UAB COWI Lietuva, UAB „Palink“ („IKI“), Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla (TTVAM), Viva Green Resort, Ūkio banko lizingas, Policijos departamentas prie VRM, Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Lietuvos Respublikos muitinės mokymų centras, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie VRM, Lietuvos kariuomenė, UAB Multidora, Pentland Baltic, Radisson Blu Astorija, Radisson Blu Lietuva, DNB bankas, Antakalnio vidurinė mokykla, Lietuvos socialinės gerovės asociacija (LSGA), BRB Consulting Development, UAB IC Baltic, UAB Pušku pušku, UAB TP Engineering, Vilniaus rajono Nemenčinės poliklinika bei Lietuvos futbolo federacija.

Renginys vyks gegužės 26 d. (šeštadienį) nuo 10.00 iki 16.00 val. „Viva Green Resort“ poilsio centre, esančiame Tuščiaulių kaime prie Nemenčinės (25 km. nuo Vilniaus). Atvykimo schemą rasite interneto svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)