Iš japonių galime pasimokyti, kaip kiekvieną grožio puoselėjimo žingsnį padaryti ypatingu, nes pats procesas yra ne mažiau svarbus nei kokybiška kosmetika. Laiką, skirtą savo grožiui puoselėti, japonės lygina su meditacija: gražindamasi moteris atsipalaiduoja, pabūna su savimi.

Tuo metu lietuvės, ant veido užsitepusios nuostabią kaukę, daro dar bent vieną darbą, pavyzdžiui, skaito žurnalą ar žiūri televizorių. Japonės siūlo: kai valome veidą ar tepame kremą, sustabdykime laiką, nieko daugiau nedarykime, leiskime pajusti ir įsivaizduoti, kaip kiekviena mūsų veido ląstelė prisipildo gyvybės, kaip grįžta jaunystė ir gamtos dovanotas grožis.

Atsakingai japonės renkasi ir pačią kosmetiką: jos įsigilina į produkto sudėtį, pirmenybę teikia mokslininkų sukurtiems itin kokybiškiems gaminiams. Vieną jų – kosmetika su placenta.
Placentos ekstraktas – nepaprastas gamtos kūrinys, kurio sudėtyje yra daugiau nei 100 ypač veiksmingų, odą jauninančių elementų: 18 aminorūgščių, baltymų (kolageno, elastino), angliavandenių, ląstelės augimą reguliuojančių peptidų, 15 mineralų (kalcio, natrio, kalio, fosforo, magnio, cinko, geležies, seleno ir kt.), 15 vitaminų, 55 tipų fermentų, nukleininių rūgščių ir nesočiųjų riebiųjų rūgščių (omega 3, omega 6).

Japonijoje placentos ekstrakto paruošimas yra prilyginamas vaistų gamybai, todėl tai ypatingai kruopštus procesas. Ekstraktas gaunamas iš specialiose sąlygose auginamų kiaulių placentos. Japonų grožio specialistai placentos ekstraktą vadina jaunystės eliksyru. Placentos poveikis yra visokeriopai ištirtas, o dėl savo veiksmingų organizmo gyvybinių funkcijų atkūrimo ir atjauninimo savybių itin vertinamas ne tik japonių, bet ir kitų moterų visame pasaulyje.

Japonės mano, kad gražios, skaisčios ir jaunos odos paslaptis – kruopštus ir tinkamas valymas. Veido valymo procesą japonės dalija į du etapus: pirmajame nuo odos paviršiaus specialiu geliu ar švelniu pieneliu yra pašalinamos makiažo priemonės ir kitokie nešvarumai. Antrajame etape naudojami prausikliai, kurie veiksmingai detoksikuoja odą, skatina jos apykaitos procesus, normalizuoja odos regeneracijos funkciją. Dviejų fazių valymas veiksmingiausiai paruošia odą kitoms procedūroms. Odos valymo ritualą japonės rekomenduoja užbaigti specialiomis veido kaukėmis, kuriomis reikėtų palepinti odą 1-2 kartus per savaitę.

„Japonės rekomenduoja valyti veidą taip, kad prausimosi priemonės gausiai suputotų, padengti jomis veidą ir palikti 30 sekundžių. Prausiklis putų pavidalu geriau išvalo odą,“ – tekančios saulės šalies moterų grožio subtilybes atskleidžia „Beža“ kosmetologė Vaida Pletaitė.

Mažai kam žinoma, kad japonės, siekdamos ilgai išlaikyti sveiką savo išvaizdą, namų interjere arba aprangoje būtinai turi ką nors rožinės spalvos. Jos įsitikinusios, kad būtent ši spalva teigiamai veikia odą. Dar vienas įdomus patarimas, kurį japonės, norinčios likti jaunos ir žavios, dažnai išgirsta iš savo kosmetologų: svajokite apie gražų vyrą, nes tuomet gaminasi odą jauninantys feromonai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)