Aukštadvaryje, A.Mickevičiaus gatvėje, prieš kelias dienas atsivėrusi smegduobė vis artėja Z.Didžiulio namo link. Pradėjo skilinėti sienos. Gyventi čia darosi pavojinga.

Praėjusią savaitę prie Z.Didžiulio namo prasiveržus vandeniui ir atsivėrus smegduobei, Trakų rajono savivaldybė kreipėsi į Aplinkos ministeriją skubios pagalbos. Nors rajono valdžia nurodė, kad šie reiškiniai gali sukelti sunkiai prognozuojamų grėsmių, iš ministerijos sulaukė tik priekaištų.

Esą savivaldybė turėjo bylinėtis su įmone, kuri Z.Didžiulio sodybos kieme prieš kelerius metus netinkamai išgręžė gręžinį.

Supratusi, kad pagalbos nesulauks, Trakų rajono savivaldybė ketina iš savo biudžeto skirti 40 tūkst. litų geologiniams ir hidrologiniams tyrimams, kompiuterinei programai sudaryti. Tai leistų prognozuoti ir stebėti šio stichinio proceso pasekmes, būdus joms sumažinti.

Z.Didžiulio bėdos prasidėjo 2008-ųjų spalio 3-iąją, kai, A.Mickevičiaus gatvėje pasistatęs gyvenamąjį namą, jis sumanė prie jo išgręžti gręžinį. Darbus sutiko atlikti bendrovė „Eldeiromas” iš Elektrėnų.Išgręžus 12 metrų gylio gręžinį, į dangų šovė vandens fontanas.

Darbininkai į gręžinį primetė didelių akmenų, bet tai buvo klaida. Besiveržiantis vanduo jau tuomet grasino išplauti namo pamatus.Nutiesus vamzdį teko srovę nukreipti į Verknę. Per valandą į upę nutekėdavo iki 100 kubinių metrų vandens. Manoma, jog vanduo į paviršių dabar kitose vietose prasimušė dėl to, kad senasis gręžinys užako.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)