Tuo metu Vilniuje vyko „Gatvės muzikos diena“ ir dar keli renginiai, tad eismas senamiestyje ir aplinkinėse gatvėse buvo intensyvus. Į prieš netikėtą kliūtį staigiai stabdžiusio elektromobilio „Mitsubishi i-MiEV“ galinę dalį atsitrenkė merginos vairuojamas „Audi“.

Beveik nėra jokių abejonių, kad mergina nusižiūrėjo dailų raudonai baltą elektromobilį ir važiavo itin arti, bandydama įžiūrėti mašinos pavadinimą. Deja, smalsumas nugalėjo atsargumą ir įvyko kontaktas.

Galima drąsiai teigti, kad šis įvykis įeis į Lietuvos automobilizmo istoriją. „Mitsubishi i-MiEV“ yra pirmasis oficialiai parduodamas žinomo gamintojo elektromobilis Lietuvoje. Be to tai bene pirmas atvejis, kai eismo įvykio dalyviu Lietuvoje tapo elektromobilis.

Kadangi elektromobiliams Lietuvoje nėra taikomos jokios nuolaidos, į avariją patekęs „Mitsubishi i-MiEV“ kainuoja net 133 990 litų. Estijos valdžia šiam elektromobiliui taiko 50% vertės paramą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)