BMW jau 13 metų yra oficialus galingiausių motociklų „Moto GP“ serijos varžybų saugos automobilių tiekėjas. Šiuo metu šias funkcijas atlieka 1 serijos BMW „M Coupe“ ir BMW X6 M.

Po variklio dangčiu BMW M6 turi V8 dviejų turbinų 552 AG motorą. Specialiai parengtame automobilyje sumontuotas anglies pluošto priekinis bamperis, šoniniai veidrodėliai ir galinis aptakas. Jame sumontuotos tik dvi priekinės sportinės „Recaro“ sėdynės, saugumą užtikrina saugos lankai, o šoniniai langai pagaminti iš polikarbonato.

Be to, prieš kelis mėnesius buvo pranešta apie bendradarbiavimą su vienu labiausiai žinomu „Akrapovich“ dujų išmetimo sistemų gamintoju. Naujame saugos automobilyje sumontuota iš lengvo titano pagaminta išmetimo sistema.

BMW M6 „Moto GP“ saugos automobilis debiutuos birželio 8 dieną Vokietijoje vyksiančio „Moto GP“ varžybų etapo metu.

Pirmasis BMW „M Festival“ renginys įvyko 2011 metais. Istorinėje lenktynių trasoje susirinko galingiausiems BMW M automobiliams neabejingi fanai. Čia taip pat buvo pristatytas BMW 1M Coupe „Moto GP“ saugos automobilis. Susirinkę gerbėjai pamatė ir BMW M3 CRT (Carbon Racing Technology) 130 000 eurų (448 864 Lt) kainuojantį kupė. Jų buvo pagaminta tik 67 vienetai ir mažiau nei per savaitę visi buvo išpirkti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)