„Turi būti paminėtos didžiulės investicijos į tris referendumus, pasakyta, kad tos investicijos kyla iš kitur, kur yra tų atliekamų milijonų. Jų tikslas – arba pakirsti šitą daugiametį ir nuosekliai plėtojamą Lietuvos projektą, arba sugaišinti. Praeis keli mėnesiai, o čia, žiūrėkit, ir rinkimai, ateis kokie slapti šios idėjos priešininkai, be to, būtų sudrumstas tarptautinių partnerių pasitikėjimas. Ai, tai Lietuva gal nestatys, ko čia mes skubam, ko mes čia projektuojam ir galvojam apie investicijas. Čia labai aiškus griaunamasis tikslas ir, manau, kad tą vertėtų įvardinti su konkrečiais argumentais“, - teigė V. Landsbergis.

Politikas sakė pritariąs parlamentaro Emanuelio Zingerio tezei, kad apgaulingas šūkis „Ne – trims elektrinėms“ iš tikrųjų reiškia „Ne – Lietuvos elektrinei“, ir „Taip – Rusijos elektrinėms“.

„Tą mes paskelbkime visuomenei, tegul visi skaito, koks tų demagogijų turinys. „Atsiklauskime tautos....“ Gerai, o jei tauta galvos pusę metų, tai vėl jų laimėjimas, viskas išmušta iš grafiko, sukeltas nepasitikėjimas“, - teigė konservatorių patriarchas.

DELFI primena, kad referendumą dėl Visagino atominės elektrinės statybų norėtų surengti Žaliosios politikos institutas, kuriam vadovauja buvęs prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovas spaudai Linas Balsys, bei opozicinės frakcijos Seime, kurios norėtų referendumą surengti kartu su rudenį vyksiančiais Seimo rinkimais.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas buvo dar tikslesnis – jis teigė, kad referendumu dėl Visagino elektrinės statybų suinteresuota ne tik Rusija, bet ir skandinaviškos įmonės, norinčios Lietuvos pajūryje statyti vėjo jėgaines.

„Diskusijose apie energetinį saugumą, nepriklausomybę, matosi, kad manoma, jog interesas priešintis šiems projektams, ateina vien tik iš Rusijos. Tačiau turiu pasakyti, kad tarp įmonių, kurios parėmė vieną institutą, aktyviai remiantį referendumo idėją, yra skandinaviškos įmonės, kurios turi aiškų interesą statyti vėjo jėgaines Baltijos pajūryje, siekė išsinuomoti 7 tūkst. kvadratinių kilometrų. Vyriausybė, kiek žinau, nebuvo tam pritarusi“, - teigė A. Anušauskas.

Konservatoriai parengė Lietuvos energetinės nepriklausomybės ir energetinio saugumo įgyvendinimo programą 2012-2016 m., kurioje nubrėžiamos pagrindinės veiklos gairės. Šis dokumentas bus TS-LKD rinkimų programos dalis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1147)