Šiemet mokiniai konkursui pateikė rašinius tema „Parašyk tave žavinčiam sportininkui ar sporto pasaulio atstovui laišką apie tai, ką tau reiškia Olimpinės žaidynės“. Iš viso nacionaliniame etape dalyvavo 93 šalies mokyklos, atsiuntusios beveik 100 moksleivių rašinių.

Iškilmingoje ceremonijoje mokinius pasveikinęs susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas pasidžiaugė, kad epistolinių rašinių konkursas tapo gražia tradicija ir kasmet sulaukia vis didesnio mokinių susidomėjimo.
„Šis konkursas, padėjęs suburti visos Lietuvos mokinius, parodė, kad augančiajai kartai nesvetima veržli mintis, noras siekti pažinimo ir įvertinimo – rašiniai nustebino ne tik nuoširdumu, bet ir pasakojimo sklandumu, kalbos lengvumu“, – pabrėžė R. Vaštakas.

„Epistolinio rašinio konkursas vaikus ne tik skatina domėtis įvairiomis temomis, bet ir neužmiršti laiškų rašymo tradicijos. Viliuosi, kad ir ateityje vaikai neužmirš rašyti laiškus ne tik sportininkams, bet ir savo artimiesiems, draugams. Juk taip malonu pašto dėžutėje rasti tikrą laišką“, – apdovanojimų metu sakė Lietuvos pašto Pardavimų tarnybos direktorius Arūnas Venckavičius.

Apdovanojimų ceremonijoje dalyvavo ir T. Marcinkevičiaus laiško adresatas – vienas geriausių Lietuvos raitelių Benas Gutkauskas, kuriam konkurso laureatas asmeniškai įteikė savo rašytą laišką.

Daugiausiai laiškų vaikai parašė Lietuvos sportininkams Virgilijui Aleknai, Linui Kleizai, Mindaugui Mizgaičiui, Mantui Kalniečiui, Jonui Valančiūnui, Arvydui Saboniui, Simonai Krupeckaitei, Laurai Asadauskaitei.

Dvylikamečio T. Marcinkevičiaus rašinys (mokytoja – Vilma Pavalkienė) išverstas į prancūzų kalbą ir išsiųstas Pasaulinės pašto sąjungos Tarptautiniam biurui, kur bus vertinamas tarptautinės komisijos. Antrajam šio konkurso etapui rašinius pateikia mokiniai iš viso pasaulio.

Tarptautinis jaunimo epistolinio rašinio konkursas rengiamas nuo 1971-ųjų. Jį rengia Pasaulinės pašto sąjungos Tarptautinis biuras kartu su Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija UNESCO. Kitąmet viso pasaulio mokiniai bus pakviesti rašyti laiškus apie vandens vertę ir vertingumą.

Lietuvoje šį konkursą organizuoja AB Lietuvos paštas kartu su Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos centru. Konkursą remia Susisiekimo bei Švietimo ir mokslo ministerijos.