Augalų žavadienis – puiki proga suteikti betone įkalintai aikštei gyvybės, todėl su kolegomis nusprendėme ten bent vienai dienai įrengti gyvų augalų ir žolės kompoziciją „Pievos ritmu“, – trumpai sumanymą apželdinti Europos aikštę pristato „Floralita“ landšafto dizaineris ir idėjos autorius Vladimiras Eicher Lorka.

Aikštėje šiandien nuo ankstaus ryto išdygo 4 metrų medžiai, o palei žemę nusitiesė didžiuliai tų medžių šešėliai-pievos. Įkurdinti augalus ten, kur mažiausiai to tikėjosi pamatyti vilniečiai ir miesto svečiai, V. E. Lorkai padėjo pradedanti landšafto specialistė Renata Mikailionytė.

„Šiandien labai graži proga prisiminti augalų svarbą mūsų egzistavime. Taip pat ir tai, kad besivystant naujoms miesto erdvėms gamta ten neturėtų būti pamiršta“, – stebėdama savo mokytojo V. E. Lorkos idėjos rezultatą Europos aikštėje kalbėjo R. Mikalionytė.

Ta pačia proga Renata ir Vladimiras kviečia visus šiandien apsilankyti jų oranžerijoje, esančioje Elektrinės g. Vilniuje, kur yra sukaupta įspūdinga atogrąžų ir subatogrąžų augalų kolekcija bei kartu jais pasigrožėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)