Kaip liudija apklausos duomenys, kad žiniasklaidos tikslas buvo pateikti faktus bei informuoti visuomenę, manė 20 proc. respondentų, dar 16,9 proc. laikėsi nuostatos, jog žiniasklaida siekė padėti vykdyti teisingumą.

13,7 proc. žmonių neturėjo nuomonės dėl žiniasklaidos siekių aprašant „pedofilijos“ istoriją, 0,6 proc. manė, jog žiniasklaida galėjo siekti atstovauti konflikto šalių interesams, 0,3 proc. svarstė, kad taip buvo siekiama apginti Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrą, 0,2 proc. manė, jog „pedofilijos“ istorija galėjo būti siekiama nukreipti dėmesį nuo svarbesnių dalykų, o 0,2 proc. svarstė, kad pagrindinis tikslas buvo pasipelnyti.

Kad savo rašiniais ir reportažais žiniasklaida galėjo siekti skandalizuoti istoriją, dažniau manė aukštesnių pajamų 18-39 metų ir 50-59 metų amžiaus respondentai su aukštuoju išsimokslinimu ir dirbantys įvairiais specialistais arba besimokantys aukštosiose mokyklose.

Ko, Jūsų nuomone, labiausiai siekė žiniasklaida, rašydama apie vadinamąją „pedofilijos“ istoriją?

Apklausa buvo atlikta balandžio mėnesį, žurnalo „Valstybė“ užsakymu, joje apklausti 1004 respondentai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (456)