Jungtinis dizainerių projektas skirtas paminėti Barborai Radvilaitei, inspiruotas parodos „Valdovų rūmų lobynas: Lietuvos ir Europos paveldo klodai“.

„Barbora Radvilaitė mums yra kaip moters simbolis, kuris eina nuo Renesanso iki šių dienų. Iš pradžių pristatyti istoriniai drabužiai, po to mano - Barbora kaimietė, ir Agnės ironiška interpretacija - XXI amžiaus Barbora, t.y. Barbė“, - DELFI pasakojo J. Talaikytė.

A. Kuzmickaitė pristatė penkis modelius - du iš Jaunimo teatro spektaklio „Barbora ir Žygimantas“ ir tris modelius iš kolekcijos, kurie įkvėpti renesansinės apykaklės, būtent to laikotarpio, kai ir gyveno Barbora.

„Keli pademonstruoti kostiumai sukurti pagal autentiškus drabužius, kuriais Barbora Radvilaitė atvaizduota, tačiau tų tikrų atvaizdų, išlikusių iš XVI amžiaus, yra labai nedaug, viskas vėliau buvo perpiešta su savom traktuotėm", - pasakojo kostiumo dizainerė, doc. Renata Maldutienė.

Pademonstruoti kostiumai nebuvo sukurti specialiai Barborai, tačiau kiekvienas dedikuotas jai, t.y. moteriai. Jungtinėje kolekcijoje atsispindėjo ir istorija, J. Talaikytės žodžiais, tai ir „medinis sudegęs Vilnius, atkurtas drabužyje, tai ir emocija, karas, pokaris, tai ir Žygimanto Augusto meilė Barborai, tai ir negimę vaikai, perlai, ašaros, karūnavimas..."

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)