Siekdami išsiaiškinti, kas yra saugus eismas, kada jis prasideda, skelbėme specialiai tam skirtą ESĖ konkursą, kuris sulaukė didžiulio skaitytojų ir dalyvių susidomėjimo.

Per daugiau nei mėnesį sulaukėme per 40 rašinių, iš jų garbinga komisija atrinko 10 geriausių, vertindama istorijos originalumą, realumą, naudingumą, taip pat atsižvelgdama į esė nuorodos pasidalinimų socialiniame tinkle „Facebook" kiekį bei komentarų skaičių.

Galutinį žodį, vertindami esė rašinius tarė skaitytojai. Daugiausiai palankių vertinimų sulaukė vairuotojos Giedrės Viešas laiškas „pusgalviams“ vairuotojams, kuriame mergina kreipėsi į pagarbos kitiems nerodančius eismo dalyvius.

Antroji vieta skaitytojų sprendimu atiteko neįgaliam vairuotojui, dirbančiam su neįgaliųjų aptarnavimu. Vairuotojas pasiūlė, anot jo, itin veiksmingą priemonę, „iškrapštanti“ automobilius iš neįgaliųjų vietų.

Trečiąją vietą skaitytojai skyrė esė autorei Gajanai, perspėjusiai, kad Kelio ženklai ne visada sąžiningi, būkite atsargūs!

Tikimės, kad šio konkurso rašiniai padės kitiems eismo dalyviams - vairuotojams, dviratininkams ar pėstiesiems - elgtis saugiau.

Su konkurso nugalėtojais susisieksime asmeniškai.

10 geriausių konkurso esė: