Dėl finansinių rūpesčių ir streso, kurį kelia vaikų priežiūra, tokio amžiaus žmonės mažiau dėmesio skiria seksualiniams potyriams lovoje, rašo dailymail.co.uk. Tačiau jiems nereikėtų pulti į neviltį. Tyrimo rezultatai parodė, kad geriausias seksas būna virš 40 metų, o didžiausias pasitikėjimas sekso srityje įgyjamas nuo 60 m.

2012 metų seksualinio gyvenimo duomenų surašymas rodo, kad 25 proc. respondentų nuo 30 iki 39 metų yra nepatenkinti savo lytiniu gyvenimu, kuriam neigiamos įtakos turi rūpesčiai dėl pinigų, karjeros ir šiuolaikinio gyvenimo poreikiai. 35 proc. tos pačios amžiaus grupės apklaustųjų nurodė, kad jėgų lytiniams santykiams nebelieka dėl kūdikių ir mažų vaikų priežiūros.

Aistros stoka jaučiama ir dėl blogo savo išvaizdos vertinimo bei depresijos.

Tačiau didėjant respondentų amžiui, auga ir pasitenkinimo lygis. 52 proc. žmonių nuo 50 iki 59 metų tvirtino, kad jų seksualinis gyvenimas yra puikus, ir tik penktadalis teigė, kad yra juo nepatenkinti.

Maža to, 18 metų merginos savo pasitikėjimą sekso srityje vertino tik 4 balais iš dešimties, o 60 – 69 metų moterys – šešiais balais iš dešimties.

„Jau iš ankstesnių tyrimų žinojome, jog kai kuriuos 30 metų sulaukusius žmones ištinka sudėtingas laikotarpis, - sakė seksologė Paula Hall. - Šiuo amžiaus tarpsniu užgriūna rūpesčiai dėl paskolų, vaikų ir darbo. Tai kelia spaudimą santykiams ir seksualiniam gyvenimui. Natūralu, jog kažką tenka paaukoti“.

„Ši amžiaus grupė visada yra sudėtinga. Labai svarbu, kad žmonės neapleistų savo seksualinio gyvenimo. Rezultatai rodo, kad iš tikrųjų šios amžiaus grupės žmonės trokšta daugiau sekso, taigi jiems reikia išsiaiškinti, kas jiems trukdo. Tai gali būti bendravimo barjeras ar faktas, jog partneriai neskiria vienas kitam pakankamai laiko. Kas tai bebūtų, atviras pokalbis gali padėti atgaivinti seksualinį gyvenimą“, - teigė P. Hall.

Vieni labiausiai netikėtų tyrimo rezultatų parodė, kad 19 proc. senjorų virš 70 metų naudojosi socialiniais tinklais, kad susirastų partnerį seksui. 50 – 59 metų amžiaus grupėje taip elgėsi 13 proc. žmonių.

Labiausiai tokia praktika paplitusi 30 – 39 metų amžiaus grupėje: tokiuose tinkluose kaip „Facebook“ ar „Friends Reunited“ partnerio ieškojo 26 proc. šio amžiaus žmonių.

„Visi žinome, kokią įtaką stresas daro mūsų gyvenimui. Įdomu pamatyti, kokį neigiamą poveikį jis turi ir mūsų seksualiniam gyvenimui. Seksas yra labai reikšmingas santykių aspektas ir bendravimas yra svarbi jo dalis“, - sakė prekybos tinklo „Ann Summers“, finansavusio šį tyrimą, vadovė Jacqueline Gold.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)