Į rytus nuo Tokijo esančiame šiaip niekuo neišsiskiriančiame Ichiharos mieste duris atvėrė didžiausias pasaulyje viešasis tualetas – tai vienintelis unitazas už stiklo sienų, kurias galima pridengti stilingomis dramblio kaulo spalvos užuolaidomis.

Kadangi tualetas yra šalia geležinkelio stoties, traukiniai užtikrina foninį triukšmą.

Tualeto kabinoje įrengta šviesa ir kriauklė, o ją supa beveik dviejų šimtų kvadratinių metrų kruopščiai prižiūrimas sodas, kuriame auga vyšnios, slyvos bei persikai, taip pat nemažai gėlių žydi vazonuose.

Išvengti smalsuolių žvilgsnių padeda tai, jog visą sodą juosia daugiau nei 6 pėdų (beveik dviejų metrų) aukščio baltai dažyta tvora.

Šį tualetą suprojektavo Sou Fujimoto – architektas, kurio naujasis bokštas pavadinimu „XXI amžiaus oazė“, kuris bus pastatytas Taivane, sulaukė tarptautinio pripažinimo. Jo sukurtas tualetas taip pat primena oazę, tik ja pasidžiaugti galės vien dailiosios lyties atstovės – tai moterų tualetas.

Tualetas su tobulu vaizdu kainavo solidžiai – 10 milijonų jenų (apie 336 tūkstančius litų). Tokia prabanga sulaukė kritikos, kad švaistomos lėšos tuo metu, kai tauta prašoma susiveržti diržus. Reaguodamas į tai, Ichiharos valdžios atstovas nacionaliniam transliuotojui NHK pareiškė, kad miestas viliasi susigrąžinti išlaidas, paversdamas šį tualetą turistų traukos centru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)