Gegužės 18 dieną, 19 valandą, koncertų ciklą pabaigs vienas bardų judėjimo Lietuvoje pradininkų, kino ir teatro aktorius Gediminas Storpirštis kartu su Sauliumi Petreikiu (pučiamieji) bei Vytautu Mikeliūnu (smuikas).

G. Storpirščio kūryboje bene labiausiai atsispindi šiuolaikinių Lietuvos poetų kūryba. Atlikėjas dainuoja Sigitą Gedą, Justiną Marcinkevičių, Aidą Marčėną, Juozą Erlicką, Antaną A. Jonyną, Donaldą Kajoką. Kadangi dainuojamosios poezijos žanro pavadinimas kalba pats už save, jungdamas dainą ir poeziją, atlikėjas ir poetas yra surišti į vieną nedalomą meninį kūrinį. Bardas tik dar labiau priartina poeziją prie klausytojo, savaip „atrakindamas“ kiekvieną eilėraštį.

G. Storpirštis prisipažįsta: „Dainuojamoji poezija yra sunkus žanras – juk vienas su instrumentu rankose dvi valandas veik nejudėdamas, tik dainuodamas, turi išlaikyti klausytojų dėmesį. Turi turėti savo požiūrį, savo tikėjimą – kad ir koks jis būtų, kuriantis ar griaunantis. Tačiau jei nenori dalintis, negali ir kurti“.

Atrodo, kad šis žanras jam kaip vadeliotojui vadelės – jas tik šiek tiek paleidus, pakistų gyvenimo, kūrybos ritmas. Kai kam gali pasirodyti, kad taip siekiama daugiau uždirbti, bet iš tiesų tai tikėjimas dainuojamosios poezijos idėja, vizija...

Taigi visus, kuriems artima dainuojamoji poezija, atliekama neįprastai - spindint žvaigždėms danguje, kviečiame į koncertą. Kiti koncertai bus tęsiami rudenį. Jau rugsėjo mėnesį su klausytojais sveikinsis Andrius Kaniava, vėliau išgirsime ir Vytautą V.Landsbergį, Saulių Bareikį. Jeigu dar nesuradote savo žvaigždės, gal jinai kaip sykis sužibs šių koncertų metu?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją