Ekstremaliausi baidarių entuziastai sezoną jau pradėjo, tačiau norintys pastovesnių orų ir maudynių upėse dar lūkuriuoja birželio. Pramogų centro „Active tourism“ atstovas Žilvinas pasakojo, kad baidarių sezoną pradėjo dar kovo viduryje, kai Vokės upėje apsupti ledo lyčių vienvietėmis baidarėmis išplaukė pirmieji šios pramogos fanatikai. Kadangi jų, kaip pasakojo pašnekovas, tėra kelios grupelės, sezono įkarščio tikimasi birželio–rugpjūčio mėnesiais.

Išvykų baidarėmis organizatoriaus „Upių labirintai“ savininkas Povilas Pelanis patikino, kad jau šį mėnesį plaukiančių baidarėmis savaitgaliais netrūksta. Anot jo, į upes laisvadieniais paleidžiama po maždaug 10 baidarių. O savaitgaliais išnuomoti visas turimas baidares esą tikimasi jau po Joninių. „Klientų srautai gana stabilūs, didelio svyravimo nėra. Galbūt prastesni buvo 2009 m., kai prasidėjo krizė ir žmonės buvo išsigandę dėl ateities. Dabar, jei vasara karšta, baidarių tenka skolintis iš kolegų. Su jais labai plačiai bendradarbiaujame“, – sakė P.Pelanis.

Daugelyje šalies miestų išvykas baidarėmis siūlantis organizatorius „Baidarių Aukštaitija“ savininkas Kęstutis Kvietkauskas pasakojo, kad pavasarį gyventojai aktyviai plaukia Siesarimi, Anykšta, Virinta, Žeimena ir kitomis upėmis. Šventąja baidarių mėgėjai jau plaukia rečiau, nes renkasi labiau vingiuotas ir daugiau nuotykių žadančias upes.
K.Kvietkausko manymu, iš anksto užsisakantys baidares tikisi nusiderėti ir mokėti mažesnę nuomos kainą. Anot jo, gegužę savaitgaliais baidarės nuoma vienai dienai atsieina apie 50 litų, o nuomojantis ją abiem savaitgalio dienoms kaina gali smuktelėti iki 90 litų. Birželio savaitgaliais baidarės nuomos kaina pakyla ir siekia iki 120 litų.

P.Pelanio teigimu, priklausomai nuo sezono, savaitės dienos ar kelionės trukmės baidarės nuoma žmogui kainuoja mažiausiai 20 litų. Baidarę nuomojantis visam savaitgaliui ir reikalaujant viso paslaugų paketo, klientui pramoga atsieina daugiausia 80 litų.

Pašnekovo Žilvino teigimu, pavasario sezoną vienam žmogui baidarės nuoma kainuoja 30 litų, o vasarą ji pabrangsta labai nedaug – iki 35 litų. Jo teigimu, kainos, palyginti su praėjusiais metais, nesikeitė: „Nenorime gąsdinti klientų didesnėmis kainomis, nors degalai brangsta, tad automatiškai turėtų brangti ir paslaugos. Išlaikyti senus klientus ir pritraukti naujų stengiamės pastovumu ir lojalumu.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)